Damir Krajac / CROPIX
ČEKA SE ANGAŽMAN

NEKOĆ NAJBOLJI VATERPOLIST SVIJETA U KOMBINACIJI ZA KLUPU BIVŠEG PRVAKA EUROPE! Bivšim suigračima iz reprezentacije je poručio: Istina je, zvali su...

VATERPOLO Pomoćni trener Barakuda sve je poželjnije ime i za klubove u Hrvatskoj, Crnoj Gori...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. svibanj 2020. 16:51

Od minulog ponedjeljka Sandro Sukno trenira, točnije vodi treninge u Gružu! Ne, nije trener nekog kluba, ali ima svoju skupinu igrača s kojima radi. Usput, nije to baš ni bilo koja skupina. Sve odreda hrvatski reprezentativci, kada bi zbrojili njihove medalje brojka je zajamčeno troznamenkasta.

Dakle, Sandro Sukno vodi treninge Andre Bušlje, Mare Jokovića, Marka Bijača i Nikše Dobuda. Poker asova, četvorica hrvatskih vrhunskih reprezentativaca od kojih su prva trojica reprezentativci, a četvrti je uvijek tu, potencijalni, mogući... Sva četvorica igraju u inozemnim klubovima (Joković u Olympiacosu, ostala trojica u Pro Reccu), te im je bilo logično preko HVS-a, ali i nadležnih gradskih sportskih tijela Dubrovnika omogućiti treniranje u gruškom bazenu.

Split, 010719.
Vaterpolska utakmica izmedju Hrvatske i Njemacke odigrana je na bazenu Jadrana na Zvoncacu.
Na fotografiji: Sandro Sukno
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

Potvrdio razgovore

No, iznimno je zanimljiv dakako njihov trener, Tuckov pomoćnik Sandro Sukno. Otkako je zaključio igračku karijeru posvetio se ispunjenju svoje želje za trenerskim pozivom. Uz školovanje, jedini praktični rad mu je zasad asistiranje izborniku Tucku u Barakudama. Jasno je ipak da to ne može ispuniti Suknove ambicije, a i za očekivati je da će jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista u povijesti uskoro početi samostalnu trenersku karijeru. Već nekoliko mjeseci se u vaterpolskim krugovima “šuška” o skorašnjem Suknovu sjedanju na klupu nekog od klubova. Jedan od njih je kotorski Primorac.

Bivši prvak Europe (2009.), dugo godina u velikim problemima, lagano dolazi “k sebi”. Prošle su jeseni riješili pitanje novca jer je uz njih stao grad Kotor koji je i službeno vlasnik Primorca. Uskoro će za predsjednika biti postavljen Mlađan Janović, a za sportskog direktora Antonio Petrović i sada traže trenera. Sadašnji je Petar Vico, ali željeli bi Sandra Sukna!

- Istina je da je kontakta bilo, da su me zvali, ali bilo je to još prije izbijanja koronavirusa i samo smo početno razgovarali, ništa konkretnije. Od kako je vaterpolo stao zbog koronavirusa nismo se čuli, što je i jasno jer je ionako sada dosta nepoznanica što se tiče vaterpola, pa i sporta općenito - jučer će Sandro Sukno.

Međutim, nije baš ni Primorac jedina opcija ili jedini interesent sa Suknove usluge. U “igri” je i još jedan klub, hrvatski prvoligaš i definitivno je realno da bismo od jeseni mogli gledati Sandra Sukna na klupi nekog kluba. Konačno!

Linker
19. travanj 2024 05:12