VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
STRUČNI KOMENTATOR SN-A

Nema smisla komentirati Hrvatsku nakon ovakve utakmice, a ono što igra Francuska, to je - Vjeko Kobešćak

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Splitu za SN komentira Mile Smodlaka
Piše: Mile SmodlakaObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 23:32

Na samu utakmicu s Maltom stvarno ne bih trošio riječi, još manje išta procjenjivao o tome kako smo mi igrali. Je li to bilo dobro ili loše, nema smisla u to se upuštati nakon ovakve utakmice. Odigrano je rutinski, ali ono je što je po meni bilo najbitnije za prvi dan muškog turnira je da je bilo ljudi. Puna dvorana, iskreno više nego sam se nadao u najboljem scenariju.

Bilo je ljudi, dobra atmosfera, onda i poslije utakmice druženje, koncert odmah do dvorane, na platou. Mislim da će to stvarno dobro funkcionirati i da će Splićani i svi koji vole vaterpolo stvarno puniti Spaladium Arenu kako će vrijeme odmicati i dalje. Jagma je posljednja 2-3 dana za ulaznicama, pitaju i oni koji inače ne pitaju nikad za vaterpolo. Za svakog ima ponešto, šušur je i to me silno razveselilo kada sam vidio, doživio. Stvarno me bilo strah odnosno upitnik prije početka EP, hoće li Arena zjapiti prazna. Sad sam siguran da neće.

image




ANTE CIZMIC Cropix

A vaterpolo dalje, počev od večeras... Još je jedan alarm upaljen rezultatom Francuska - Grčka 12:12. Dobro je da smo mi počeli s Maltom i da su se Grci "opekli" na Francuzima. Dalo se za vidjeti da će Francuzi biti vrlo neugodni, imali su ovo ljeto već nekih rezultata koji su ukazivali na to. Ne vjerujem da bi mi njih niti u jednom trenutku podcijenili, ali ovaj rezultat ne ostavlja niti trunku više sumnji i prostora za opuštanje. Sad ćemo ih još ozbiljnije shvatiti jer po meni je Francuska nama bitnija utakmica i od Grčke.

Kod Francuza se vidi potpis Vjeke Kobešćaka, vidjelo se i na samoj utakmici u ponedjeljak. On je taj koji sve vodi jer glavni trener je isključivo okrenut prema Vjeki, gleda i sluša njegove sugestije i prenosi ih dalje. Ono što igra Francuska, to je Vjeko Kobešćak. Znamo svi koliko je on kvalitetan trener te što sve on zna i koliko može.

Linker
20. travanj 2024 05:22