TONCI PLAZIBAT Cropix
LIGA PRVAKA

Neočekivani poraz u Španjolskoj: Jug izgubio od Sabadella i otežao si put na Final 8

Sabadell je jednostavno bio bolja momčad - rekao je nakon utakmice trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. ožujak 2023. 21:22

SABADELL 15 - JUG AO 12 (4:4, 2:3, 3:3, 6:2)

SABADELL - Gradsko plivalište. Gledatelja 700. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Debreceni (Mađarska).

SABADELL: Lorrio (7 obrana), Sanahuja 3 (0-1), Gil Cedo, M. Teclas, Veich, Valera 5, Bertran 2, Cabanas 1, Averka 2, Baničević 1, Bonet 1, Bustos, X. Teclas. TRENER: Quim Colet.

JUG AO: Popadić (11 obrana), Burđelez, Fatović 3 (1-1), Zvono, Joković 2, Vukojević, Biljaka, Lazić 1, Mozara 1, Kakaris 4, Grgurević, Žuvela 1, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Sabadell 0-1, Jug AO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Sabadell 17, Jug AO 15. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Grgurević (19), Burđelez (21). CRVENI KARTON: M. Teclas (21), Bustos (29), Bonet (30), Veich (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Sabadell 7-14 (50%), Jug AO 10-15 (66%)



Točno je najavljivao, ispravno upozoravao trener jugaša Vjekoslav Kobešćak prije polaska za Kataloniju i Sabadell (nedaleko od Barcelone), kako domaću momčad ne valja procjenjivati po tomu što su posljednji na ljestvici skupine B Lige prvaka. Oni su daleko bolji, kvalitetniji od tog mjesta, a uostalom mi bi ukazali i na jednu drugu ljestvicu. Onu u vaterpolskoj Primeri gdje je Sabadell prvi ispred inače nedodirljiv Barcelonete. Upravo je Sabadell jedini sastav u toj ligi koji nema poraz već sve pobjede.

Na žalost jugaša, katalonska je momčad sve to i dokazala u vodi, počev s 3:0 u prvih nekoliko minuta. Makar, to otvaranje koliko god bilo loše i nije bilo presudno u tolikoj mjeri jer prvo, to je bila tek prva četvrtina i drugo, u toj istoj dionici su Gospari i dostigli zaostatak, poravnali na 3:3, kasnije i 4:4. Kada se utakmica sagleda kroz neke brojke, stječe se dojam da Jug AO nije mogao izgubiti. Igrač više odličan (10-15), vratar Popadić vrlo dobar (11 obrana). To su brojke bolje od usporedimo li ih s domaćinom. Kakaris dominantan na centru, Fatović raspoložen. I onda pitanje, pa kako poraz?

- Sabadell je jednostavno bio bolja momčad, posebno u prvoj i zadnjoj četvrtini - nakon utakmice je svoje viđenje ponudio trener našeg prvaka, Vjekoslav Kobešćak.

- Mi smo imali neke čudesno dobre stvari u igri, ali isto tako i vrlo, vrlo loše. Nismo učinili one neke stvari koje morate učiniti tijekom igre, kako bi održali rezultat u onom smjeru i na onaj način što smo i kako željeli. Sabadell je bio definitivno bolji. Mi recimo nismo mogli spojiti 2-3 "vezane" obrane. Obrana je bila velik problem za nas. Valera nam je sam zabio 5 golova. S tako nečim ne možete igrati Ligu prvaka, tako da Sabadellu čestitke, a nama preostaje teška borba do kraja.

Vrlo teška jer ih u sljedeće četiri utakmice čekaju susreti s Ferencvarosem, Novim Beogradom, Marseilleom i Bresciom. Izuzev Francuza, svi ostali suparnici su jednostavno... jači. U Sabadellu je krenulo loše, kako smo naveli (3:0 za domaćina nakon 4 minute). Izjednačili su Fatović 1 gol i Kakaris 2 pogotka (3:3), da bi do kraja prve dionice još jednom strijelac bio kapetan Fatović (4:4). To je taj problem na koji smo već upozoravali kod ovosezonskog Juga AO. Odlični su, sjajni Fatović, Kakaris, kao i vratar Popadić. Trener se može osloniti na iskusnog Jokovića, a povremeno i na Žuvelu, donekle Lazića, a onda... lagani "propuh". Sabadell je nastavio s vodstvima, ali i Jug AO izjednačenjima (Joković za 5:5), da bi Fatović u drugoj polovici prvi put doveo goste u prednost (5:6). U poluvremenu je bilo 6:7 za Gospare, a strijelac... ha, sad je došao red na Kakarisa. Izjednačena igra se nastavila i u trećoj četvrtini, ali sredinom ove dionice jugaši ostaju bez drugog centra (Grgurević), tako da je Kakaris ostao usamljen u borbi na mjestu koje možda i najviše troši.

Odluka je pala u zadnjih 8 minuta u kojima je Sabadell postigao čak 6 golova. Dubrovački se brod počeo naginjati nakon što je Crnogorac Baničević pogodio za 12:10 domaćina (3.47 minuta do kraja, igrač više, s 2 metra). Točno minutu kasnije, s vanjske je pozicije raspalio i pogodio Cabanas. Manje od tri minute do kraja (2.47), tri razlike (13:10) i to je propuštanje vode u Jugovu barku na sve strane.



Brescia se spasila poraza

Vrlo uzbudljiva je bila budimpeštanska utakmica OSC-a i Brescie u kojoj su gosti vodili 4-5 golova razlike, nakon treće četvrtzine 13:9, da bi na kraju morali spašavati barem bod.

Rezultati ostalih utakmica 10. kola B skupine: OSC - Brescia 14:14 (Harkov 2 za goste), Novi Beograd - Marseille 11:4 (Vukičević 1 za Francuze) i Ferencvaros - Spandau 04 12:8 (Ćuk 1 za poražene).

Poredak: Novi Beograd 25, Brescia 25, Ferencvaros 21, Jug AO 14, Spandau 04 8, Marseille 7, OSC 7 i Sabadel 7. (dba)

Linker
23. travanj 2024 15:17