Slavlje zlatnih hrvatskih vaterpolista u Spaladiumu

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
APSURD SVIH APSURDA

Nestvarni kraj priče koja je oduševila Hrvatsku: Zatvara se Spaladium, jedan bazen ide u Imotski, drugi...

Splitsku dvoranu nakon Europskog prvenstva čeka mučna budućnost odlaska u stečaj i obustava aktivnosti
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 13. rujan 2022. 10:52

Europsko prvenstvo je završilo, hrvatska vaterpolska reprezentacija ovjenčana je zlatom, ali nije sve tako lijepo.

Sada predstoji složena operacija raspakiranja bazena u Spaladium areni, koju čeka mučna budućnost odlaska u stečaj, to jest obustava svih aktivnosti.

Ostaje nejasno što će biti s bazenima, o čemu će se, navodno, odlučivati narednih mjeseci, dok će bazeni biti složeni do travnja sljedeće godine kao Lego kocke u nekom od skladišta.

image

Marko Bijač

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Ipak, stigla je pouzdana informacija iz Splitsko-dalmatinske županije da će onaj manji bazen, koji je služio za zagrijavanje, odnosno razgibavanje vaterpolista/ica biti montiran u Imotskome. Međutim, još uvijek je neizvjesna buduća lokacija 50-metarskog bazena, hoće li to biti na istočnoj strani grada Splita, ili će taj prvoklasni dar dobiti Zadar za svoj Višnjik. Radi se o tome da treba snositi troškove PDV-a u visini od 2,5 milijuna kuna, ali je nerazumno, pa i tragično, da čelnici grada Splita nisu poduzeli potrebne korake za osiguranje lokacije. Grad Split još je 2019. godine potpisao ugovor o ulozi domaćina s Hrvatskim vaterpolskim savezom, u kojem je sudjelovao bivši gradonačelnik Opara.

No, on je taj problem lokacije i plaćanja PDV-a ostavio svojem nasljedniku Ivici Puljku. Bilo bi apsurdno da se grad Split, uz podršku hrvatske Vlade i Hrvatskog olimpijskog odbora, sprema 15. rujna objaviti kandidaturu za Europske olimpijske igre 2027., a da se u međuvremenu ne riješi sudbina Spaladium arene, pa da postoji realna mogućnost da je gradske vlasti zatvore.

Linker
09. studeni 2022 20:50