Vjekoslav Kobeščak

 JAKOV PRKIC Cropix
SVAKA ČAST

Nevjerojatna izjava hrvatskog trenera nakon dramatične pobjede: ‘Mi smo trebali izgubiti, a njih mi je žao‘

‘Žao mi je što nisu iskoristili tu svoju priliku za njihovo u tom slučaju povijesno finale‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. prosinac 2023. 07:13

Vaterpolisti Juga odigrali su, neočekivano, krajnje neizvjesnu i dramatičnu utakmicu kojom su izborili plasman u finale Hrvatskog kupa. U polufinalnom susretu teško izborenom pobjedom u samom finišu bili su bolji od šibenskog Solarisa rezultatom 15:14, zbog boljeg raspucavanja peteraca. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 10:10, nakon čega su favorizirani Dubrovčani zahvaljujući obrani vratara Tonija Popadića prilikom šuta Paola Jakovčevića osigurali pobjedu u susretu.

Do raspucavanja peteraca došlo je pogotkom vratara Solarisa Marina Šparade u posljednjoj sekundi utakmice, ali taj čin nije predstavljao cijelu sliku susreta, budući da su u većini utakmice upravo igrači Solarisa držali vodstvo. Jug je po prvi puta bio u prednosti tek tri minute prije kraja susreta, kada je pogodak iz peterca postigao Marko Žuvela.

image

Polufinalna utakmica finalnog turnira Kupa Hrvatske izmedju VK Jug Adriatic osiguranje i VK Solaris

ZVONKO PAVIC Cropix

S igrom svoje momčadi nije bio zadovoljan ni trener Vjekoslav Kobešćak, koji je nakon susreta iznenadio neobičnom izjavom.

- Ovo je utakmica koju smo ni trebali zapravo izgubiti. Čak mi je malo i žao što Solaris nije iskoristio tu svoju priliku za njihovo u tom slučaju povijesno finale.

Zaista neobična, ali poštena i iskrena reakcija našeg trofejnog bivšeg igrača i trenera. Rekao je i ovo.

"Najavljivali smo da će biti teško, a Solaris je to dokazao. Oni igraju s onim što imaju. Mi ne igramo s onim što mi imamo, ne znamo iskoristiti neke svoje kapacitete. U polufinalu smo mogli vidjeti erupciju loših odluka s naše strane, kako u obrani, a prvenstveno u napadu. Niti jednog trenutka nismo uspjeli dovesti mirnoću u našu igru. Vrlo gorak okus nakon ovakve pobjede. Sad čak ne znam je li u pripremi finala krenuti možda prije s analizom naše igre. Naravno da možemo odigrati bolje, ali zabrinjavajuće je da smo odigrali ovako. Mi se možemo izvući u finalu s nekim boljim izdanjem, ali s ovakvom igrom... Ovaj vikend je za nas završio ako ćemo ovako odigrati. Ja bih volio prvo sebe promijeniti do finala. Napravili smo prvi korak u borbi za trofej, istina vrlo šlampavo, idemo napraviti drugi korak".

Jug unatoč svemu, subotu ima priliku osvojiti rekordni 16. trofej Kupa, a za taj pothvat igrat će protiv splitskog Jadrana, koji je pobijedio riječko Primorje identičnim rezultatom 15:14.

"Ovo je modus operandi naše sezone, da popustimo pri kraju. Ali, plasirali smo se u finale i to je najbitnije. Kad god bi se odvojili na veliku razliku, opustili bi se, glavama bi očito već previše bili u finalu, o tomu razmišljali i onda primali lagane golove. U finalu nemamo ničim po meni iznenaditi jedni druge. Presudit će nadahnuti pojedinac, mirnoća i nekakva trenutačna forma koja ne ovisi o ničemu nego je negdje u... ha, ha, u zvijezdama", rekao je Jure Marelja, trener Jadrana.

Linker
03. svibanj 2024 08:27