Jadran HN - Jug AO

 TONčI VLAšIć/DUBROVAčKI VJESNIK
VATERPOLO

Nevjerojatna situacija u studenom: Jugaši igrali protiv Crnogoraca u otvorenom bazenu

U Herceg Novom odigran derbi 7. kola Premier lige, skupine Zapad
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. studeni 2023. 18:02

Jadran HN - Jug Adriatic Osiguranje 8:9 (0:2, 3:4, 2:2, 3:1)

HERCEG NOVI - Otvoreno plivalište u Škveru. Gledatelja 200. Suci: Đurašković (Crna Gora) i Copić (Šibenik). Opunomoćenik: Tiozzo (Split).

JADRAN (HN): Đurović (5 obrana), Holod 1 (1-1), Vučurović, Vukičević 1, Vujović, D. Radović 2 (0-1), Nagaev 2, M. Gardašević, Baničević, Sladović, Čaraj, V. Radović 1, I. Radović, Stupar 1. TRENER: Petar Radanović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Prkoča, Pavlić, Lazić 3, Joković 3 (2-2), Vukojević, Daube 1, Cabanas, Kržić, Burić 2, Grgurević, Žuvela, Jurišić, Mozara. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Jadran (HN) 1-2, Jug Adriatic osiguranje 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran (HN) 13, Jug Adriatic osiguranje 17. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Baničević (13). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Sladović (23), Prkoča (24), Cabanas (26), Čaraj (30), Holod (31), Kržić (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran (HN) 5-15 (33%), Jug Adriatic osiguranje 5-11 (45%)


U 7. kolu, ujedno posljednjem u prvom dijelu nadmetanja u skupini Zapad Premier lige, vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su u gostima kod Jadrana u Herceg Novom pobjedom uspjeli preskočiti prvaka Crne Gore, te zauzeti drugo mjesto (iza splitskog Jadrana). Doduše, taj nastavak, a on će sada biti u borbi za poredak od 1. do 3. mjesta za ova dva kluba, počinje vrlo brzo, već ovog vikenda. Tada će se ponovo sastati baš Jug AO i Jadran (HN), no budući da je riječ o svojevrsnom uzvratu, igrat će se u Dubrovniku. I nešto bitnije. Igrat će se u bazenu koji je primjeren igranju vaterpola u studenom mjesecu, dakle natkrivenom.

Naime, utakmica u srijedu u Herceg Novom se igrala u otvorenom plivalištu (!?). To i jest razlog zašto je odigrana u poslijepodnevnim satima kada je malo ipak toplije nego navečer. Da je kojim slučajem vremenska prognoza govorila o kiši, onda bi se igralo u Trebinju. Koji je pak Dubrovniku možda čak i bliži nego Herceg Novi. Zemljopisno bliži. Bazen u Herceg Novom je naime derutan i u poluraspadajućem stanju.

Utakmice glede, Dubrovčani su cijelim tijekom susreta bili bolji i vodili. Od 3:0 sredinom druge četvrtine, pa preko 6:2, ali i 7:3, 8:4 koliko je bilo u trećoj četvrtini. Priprijetio je ozbiljno domaćin smanjivši na 8:7, ali je Lazić golom za 9:7, dvije minute prije kraja približio jugaše pobjedi. Imao je još Jadran (HN) neke šanse, to se mora priznati, ali Rus Holod je pucao traljavo u vratara Popadića, da bi zadnjih 8 sekundi utakmice domaćin imao loptu. Vratar Darko Đurović je krenuo u napad, plivao s loptom, a onda odlučio i pucati. Preko gola. Možda je Đuroviću bolje da se ostavi napada, posveti obrani gola, iako mu ni ona nije baš jača strana, ako ćemo iskreno.

Linker
30. travanj 2024 10:52