Loren Fatović

 Ronald Goršić/Cropix
TRILERI ZA PAMĆENJE

Nezapamćena fešta usred Beograda: hrvatski klubovi u drami izborili međusobni finale!

Nakon što je Jadran na peterce izbacio Radnički, Jug AO je na identičan način eliminirao Novi Beograd
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. ožujak 2023. 22:09

Kakav spektakl Hrvata usred Beograda i hladan tuš za srpske navijače!

Nakon kragujevačkog Radničkog, kojeg je pobijedio splitski Jadran petercima, na potpuno isti način, i dubrovački je Jug AO izbacio drugog srpskog predstavnika, štoviše domaćina i prvog favorita, skupocjenu momčad Novog Beograda.

Gospari su, naime, baš poput Splićana prije njih, na jednak način, petercima pobijedili momčad zvijezda, sastav aktualnog doprvaka Europe, klub gotovo pa neograničene novčane moći. Sastav Novog Beograda jest sve to i bili su najveći kandidati za obranu naslova pobjednika Premier lige. Uostalom, Novi Beograd je i jedina momčad koja u ovom natjecanju nije cijele sezone izgubila niti jednu jedinu utakmicu. I onda su izgubili prvu eliminacijsku, doma, od Dubrovčana!

Fatovićevo izvlačenje na dva metra

Jugaši su svladali suparnika petercima, ali nije to ni izdaleka sav njihov domet, niti stvar sreće. Uostalom, do peteraca je trebalo i doći. Gospari su, što je zanimljivo, ove sezone sve utakmice s Novim Beogradom odigrali vrlo dobro, iako nisu dosad pobjeđivali. I remi u Beogradu u Ligi prvaka, ali i poraz Gružu od na koncu tri razlike, nisu dakako pobjede, ali je u svim utakmicama Kobešćakov sastav uspio u nekim trenucima utakmice biti ravnopravan velikom suparniku. Što nije nimalo lako jer Novi Beograd ima dvije postave za koje se gotovo pa ne zna koja je jača.

Trener jugaša Vjekoslav Kobešćak je prije utakmice kao formulu uspjeha napominjao što duže biti u "egalu" s Novim Beogradom. Bio je jako dugo. Pune 32 minute, pa i malo duže. Doduše, Novi Beograd s provukao kroz "ušicu igle" da ne padnu i prije izvođenja peteraca. Dvije sekunde prije kraja utakmice, pri rezultatu 11:11 u posljednjem napadu jugaša i grčevitoj obrani, spašavanju "glave" Novobeograđana, sjajno se izvukao potpuno sam na dva metra Loren Fatović. Kapetan i najbolji strijelac Dubrovčana bio je u stopostotnoj prilici, ali je Novi Beograd na "životu" još malo sačuvao, obavio odličan brazilski vratar Joao Fernandes.

Odluka u nedjelju u 18.00

U raspucavanju peteraca, domaćin nije imao šanse. Iz samo jednog razloga - između vratnica Dubrovčana je Toni Popadić, vrhunski vratar, ali baš stručnjak upravo za peterce. "Skinuo" je dva, Strahinji Rašoviću i Grku Vlachopoulosu. S druge strane, pogađali su svi jugaši - redom Lazić, Joković, Fatović i Kakaris.

U nedjelju će se dakle od 18.00 igrati hrvatski finale Premier lige, lako moguće s jako, jako malo gledatelja na tribinama, ali to je najmanja briga. Trofej pobjednika Premier lige se sigurno vraća, nakon pune dvije godine u Hrvatsku. U Split ili Dubrovnik, ostavimo to za nedjelju.


Novi Beograd - Jug AO 13:15 (11:11)

(3:3, 4:2, 2:3, 2:3 - 2:4)

BEOGRAD - Plivalište "11. april". Gledatelja 500. Suci: Margeta (Slovenija) i Ivanovski (Crna Gora). Opunomoćenici: Bebić (Hrvatska) i Marijanović (Srbija).

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 1 (1-1), Mandić, Granados 1, Vučinić 1, D. Pijetlović 1, Drašović, Jakšić 3, Perković, Vlachopoulos 3, Skoumpakis 1, V. Rašović, Fernandes, Ćetković. TRENER: Živko Gocić.

JUG AO: Popadić (obrana), Burđelez, Fatović 2 (2-2), Zvono 1, Joković, I. Vukojević 2, Biljaka, Lazić 1, Kržić 1, Kakaris 1, Grgurević, Žuvela 3, Jurišić, Mozara. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Novi Beograd 1-1, Jug AO 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Novi Beograd 14, Jug AO 15. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kržić (22), Granados (28), Žuvela (32), Biljaka (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Novi Beograd 6-10 (60%), Jug AO 3-8 (38%)

RASPUCAVANJE PETERACA - 12:11 Drašović, 12:12 lazić, 13:12 Mandić, 13:13 Joković, S. Rašović - Popadić brani; 13:14 Fatović; Vlachopoulos - Popadić brani; 13:15 Kakaris.

Linker
27. srpanj 2024 02:56