Tomislav Dumančić
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
ISPRIKA PREDSJEDNIKA JUGA

‘Nije od mene bilo korektno spominjanje Bukićevog sina. Osobno sam se ispričao, u afektu se kaže svašta‘

‘Bilo nas je strah da nam se virus ne pojavi u momčadi. U utorak je sve bilo napeto...‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. svibanj 2021. 18:09

Na Gružu je u utorak predvečer bilo vruće. No, nije da klima-uređaji na bazenu nisu radili, barem koliko nam je poznato, unatoč određenim građevinskim zahvatima u klupskim prostorijama Juga AO. Jednostavno, povišena temperatura u zraku, povišen adrenalin, shvatite kako hoćete, ali u onom “rašomonu” oko utakmice Jug AO - Solaris (igra se-ne igra se-igra se), pale su i neke teške riječi.

Izgladit ćemo stvari

Konkretno, Tomislav Dumančić, predsjednik Jug AO javno je prozvao HVS, Pericu Bukića, dopredsjednika i izvršnog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza, te Milivoja Bebića, povjerenika za natjecanje HVS-a. Jutro kasnije, nazvasmo čelnika dubrovačkog kluba. Puk veli kako je uvijek jutro pametnije od večeri, a primarno nas je zanimalo stoji li i dalje predsjednik Juga AO iza svojeg istupa u utorak navečer.
- Tenzije su utorak bile podignute, te je došlo do nesporazuma oko testiranja i sveg ostalog - u začetku će Tomislav Dumančić.


- Mi kao Savez uvijek djelujemo na korektan način, tako da ćemo definitivno sve ove stvari izgladiti između nas. Ono što mogu reći, da stojim kod većih dijela nekih riječi, ali s druge strane nije bilo korektno spominjanje nekih stvari. To je već ono za što sam se već i osobno ispričao Perici Bukiću.


Na koje stvari tu mislite? Je li riječ o vašem spominjanju njegovog sina Luke Bukića koji “nikada neće zaigrati za Jug dok ste vi ondje”?
- Tako je. To nije bilo u redu i tu se ispričavam. U afektu se svakakve stvari vele. U utorak je sve bilo napeto, utakmica je kasnila, pa onda odigrana... Sve znate.

Nisu svi dvaput cijepljeni

Spomenuli ste između ostalog tada da, citiramo vas “...neće Jug više zaj... HVS, Bukić i Bebić...”. Na koji način su to dosad HVS ili spomenuta gospoda kako velite “zaj...” vaš klub?
- Bila je prepiska zadnjih 10 dana oko toga kako će se odigrati kraj Prvenstva Hrvatske. Bilo je zaraze i u Primorju EB i Solarisu, a ono što je nas bilo strah, jer nas čeka nastavak PH i Lige prvaka, da nam se virus ne pojavi u momčadi. Željeli smo biti sigurni da nitko nije pozitivan od tih igrača. Očito je tu došlo do nesporazuma unutar komunikacije jer smo mi bili uvjereni da je testiranje dogovoreno, a drugi vele da nije - veli Dumančić.


Mislimo da je problem što nije postojao pisani trag, odluka nekog tijela.
- Neki pisani tragovi postoje u komunikaciji, ali službene odluke nije bilo. Kroz komunikaciju se govorilo da treba testiranje. Mi smo samo htjeli zaštiti naše igrače.


Je li točno da su oni već ipak zaštićeni jer su cijepljeni i to dvaput?
- Nisu svi dvaput, ali dok prođe 15 dana od cijepljenja... Imamo slučajeve da se ljudi zaraze i nakon dva cjepiva.
To je točno, ali mogućnost zaraze je, nažalost, prisutna već 15 mjeseci i u svim uvjetima, po cijelom svijetu. Želimo reći, ne daj Bože svatko se može zaraziti evo sada, na ulici, doma, u trgovini...


- Tako je, slažem se, ali mi moramo poduzeti sve.


Kako će biti u finalnoj seriji? Hoće li se tu tražiti testiranje uoči utakmice?
- To je stvar dogovora, cijeli Upravni odbor HVS-a. Moramo verificirati tu temu, da postoji sve napisano jer tada je svima sve jasno - rekao je jučer Tomislav Dumančić, predsjednik Juga AO.

Linker
19. travanj 2024 09:45