Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
REAKCIJE NAKON PORAZA

NIŠTA OD BORBE ZA ZLATO, NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA! 'Što mislite kako je tek nama, mi smo ovo najviše željeli! Jednostavno, bili su bolji'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. siječanj 2020. 10:12

Pognute glave, tužne oči i najradije bi pohitali u svlačionicu. Pobjegli s bazena, "sakrili" se, iako nemaju od čega. Igrali su maksimalno koliko su znali i mogli u ovom trenutku, naletjeli su na nekog tko je bio bolji i to treba naglasiti i čestitati suparniku. I da, iako Barakudama nije bilo sad nakon ovakve utakmice, izgubljenog polufinala do izjava, ostali su profesionalni do kraja.

Najbolju možda izjavu ili najtočniju, dao je Luka Lončar.

- Pokazali smo veliku želju, ako ste vi tužni pokušajte zamisli kako je nama. Mi smo pobjedu najviše željeli, ali jednostavno u jednoj rečenici - Španjolska je bolja momčad. Sve govori činjenica da su nas pobijedili dvaput u 6 mjeseci, u dva polufinala. Kada to netko napravi drugoj momčadi, onda možeš samo čestitati suparniku. To je ispravno jedino, to je sportski. Mi sada moramo gledati dignuti se i osvojiti medalju. Gledati da budemo bolji kako se približava Tokio, ali jasno prvo se treba i plasirati na Olimpijske igre.

Hrvoje Benić je počeo u startnoj postavi Barakuda.

- Obrana je bila odlična uz par eto... skupih pogrešaka. Gol iz dva metra praktički, a koji je presudio utakmicu. Ne znam što više reči. Malo sam vruć.

Vruć je sigurno bio i kapetan Bušlje, ali je kao pravi vođa odgovarao na sva pitanja.

- Možda je početak u kojem nakon vodstva 1:0 nismo dugo dali gol bio presudan, možda... Ali to je početak utakmice bio. Nema nam finala, nema nam zasad ni Tokija. Moramo se okrenuti utakmici za broncu jer nije svejedno otići s prvenstva s medaljom ili bez nje. Španjolska je zasluženo pobijedila Hrvatsku, prije toga i Srbiju. Dakle, to je jako snažan, kvalitetna momčad, ali to smo već govorili.

Sad će valjati malo "podignuti" momčad

- To će svatko sa sobom oraditi, snaži se, smiriti. Imamo mi opet i s tim iskustva.

Pogled Marka Bijača, pogled iz vratarskog kuta.

- Iznimno teška utakmica. Nije ona loše odigrana s naše strane. Bilo je nekih pogreška, da, ali Španjolska je još jednom potvrdila da je fantastična momčad. Njihova nam igra očito ne odgovara i morat ećmo se za sljedeću utakmicu ponovo, još bolje analizirati. Njih, njihove linije, kretnje, poboljšati u nekikm dijelovima. Mislim da je bilo bolje nego u Koreji prije pola godine, ali ne i dovoljno za pobjedu - kratko će i jasno vratar Bijač.

Kapetan Španjolske pozdravljao je malobrojne, ali ipak bučne i svoje navijače.

- Mislim da je utakmica bila vrlo lijepa, svi koji su gledali su mogli vidjeti dviej momčadi koje baš igraju vaterpolo. Čist, kvalitetan, dinamičan. Puno pokreta, uplivavanja. A sad... Sad idemo po zlato. Imamo snagu za to.

Definitino imaju. Konačno, Blai Mallarach iz redova pobjednika.

- Mislim da ćemo se složiti da je ovo bio dobar vaterpolo, dobra utakmica. Kao što sam najavio, mi smo pokušali i mislim napravili nešto malo drukčije nego prije 6 mjeseci. Utakmica kao takva je bila posve izjednačena, odlučivala je samo jedna lopta. To je bila ona Munarrizova, ali ja bih svakako pohvalio našeg vratara Lopeza.

Linker
25. travanj 2024 07:13