DAMIR KRAJAC Cropix
VATERPOLO

Nova pobjeda Hrvatske protiv SAD-a: ‘Imamo puno za naučiti iz ove utakmice. Imali smo previše grešaka‘

U drugom prijateljskom susretu s Amerikancima Barakude su u Zagrebu ponovo slavile pobjedu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. prosinac 2023. 20:49

HRVATSKA - SAD 15:13 (3:2, 5:2, 4:5, 3:4)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Suci: Mišković (Crna Gora) i Copić (Hrvatska).

HRVATSKA: Popadić (12 obrana), Burić 1, Biljaka 1, Lončar, Butić 3 (0-1), Bukić 5, Vukičević 1, Žuvela, Marinić Kragić 3, Vrlić 1, Kržić, Harkov, Anić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

SAD: Weinberg (4 obrane), Hooper, Q. Woodhead 1, Obert 1, Vavic, Abramson 1, Hallock 1, D. Woodhead, Bowen 3 (1-1), C. Dodd, R. Dodd 4, Irwing 3 (1-1), Temkin (2 obrane). IZBORNIK: Dejan Udovičić.

PETERCI: Hrvatska 0-1, SAD 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 20, SAD 17.

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Harkov (27), Bijaka (27), Hooper (28), Hallock (30), Burić (30), Q. Woodhead (31), Butić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 10-14 (71%), SAD 9-16 (57%)


Baš kao što je i najavljeno dva dana ranije, nakon prve utakmice ovih dviju reprezentacija na bazenu Svetice (tada 15:12 za Hrvatsku), za drugi sraz Barakuda s Amerikancima, priliku su dobili većina onih koji su prvu utakmicu odgledali s tribina - dakle u momčadi je bio i treći vratar Mate Anić, a igrali su i centar Josip Vrlić, kao i Luka Bukić, Filip Kržić, te Marko Žuvela.

Ovo nadalje znači da su sada "odmarali" vratar Bijač, kapetan Krapić, Fatović, Lazić, Bašić, te ponovo četvrti centar Antonio Dužević. Izmjena je bilo u američkoj reprezentaciji u odnosu na utakmicu dva dana ranije. Ona najbitnija je svakako da je igrao možda i najbolji centar na svijetu, Ben Hallock. Iako iskreno, nije se baš osjetilo osobito. Djelomice su tomu zasluga hrvatske obrane, a ponešto nam se i Hallock činio "pospanim". Igra naše vrste činila nam se još malo boljom, dopadljivijom, a nadasve uigranijom. Isplivane su dvije kontre koje su završile golom; obrana solidna. Vratar Popadić je ulijevao sigurnošću s čak 6 obrana samo u prvoj četvrtini. U biti, obrana cijele momčadi bi zaslužila i još koju ocjenu više da nije bilo isplivanih čak tri protunapada Amerikanaca samo u trećoj četvrtini odnosno općenito puno previše primljenih golova u drugoj polovici utakmice. Od onih dodatnih dobrih stvari, valja izdvojiti Luku Bukića koji nije zapažen samo po broju golova, već i 2 bloka, jedna spriječena odnosno onemogućena kontra. Ono najbolje je svakako realizacija igrača više.

Pobjednik utakmice je odlučen vrlo rano. Već je sredinom druge četvrtine bilo malo osjetnijih +2 (5:3 - Bukić), a u završnici druge dionice i četiri gola "viška" za Hrvatsku (8:4 - Burić, nakon izbačaja ili izborenog igrača više, pogodio je s druge vratnice na asist Harkova).

Sredinom treće četvrtine bilježimo i najveću prednost, 11:6 (Bukić s igračem više), a onda je došlo do određenog pada u igri koji međutim SAD nisu niti jednom uspjele iskoristiti na rezultatsko približavanje manje od 2 gola razlike.

- Ovo je ipak samo pripremna utakmica koju smo mi dobro otvorili, a onda su mislim suci donijeli malo konfuzije s nekim odlukama koje su tako... Nećemo i ne smijemo komentirati - nakon utakmice će vratar Toni Popadić.

- Valja gledati nas. Mi smo odigrali loše drugo poluvrijeme. Previše pogrešaka. Ta obrana mora biti puno bolja, puno kvalitetnija. Ovako su nam oni "stali" u M-zonu, počeli raditi probleme, ali opet... imamo puno za naučiti iz ove utakmice.

Linker
08. svibanj 2024 07:56