Dušan Mandić

 ANGELA WEISS Afp
NIJE MU OVO PRVI PUT

Novi šok u Beogradu nakon poraza od Hrvata: Jedan od najboljih na svijetu izbačen iz momčadi

Trener ga je udaljio iz sastava, ali i iz momčadi, s kojom do daljnjega ne smije niti trenirati
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. ožujak 2023. 12:12

Bilo je samo pitanje trenutka kada će se i što točno dogoditi u vaterpolskom prvaku Srbije, nakon poraza od našeg Juga AO u polufinalu Premier lige minule subote u Beogradu. Uostalom, i navijestili smo takvu mogućnost jer je prije godinu dana bilo nezadovoljstva čak i kada su osvojili trofej.

Sada je trener Novog Beograda Živko Gocić udaljio iz momčadi kapetana i najboljeg igrača, srbijanskog reprezentativca Dušana Mandića. Klupski su čelnici potvrdili ovu vijest za srbijanske medije, a očekuje se uskoro i službeni stav Novog Beograda. Potvrđeno je iz kluba da je trener udaljio kapetana iz momčadi, ne samo glede konkuriranja za prvi sastav, nego ne smije niti trenirati s njima. To je pojednostavljeno zove suspenzija.

Teško da je takvoj odluci baš samo nezadovoljstvo kvalitetom igara Mandića ili da je riječ o slaboj formi. To se događa, ali se zbog toga igrači ne suspendiraju. Vjerojatno je tu palo nešto "težih" riječi između trenera i kapetana ili se radi o težoj povredi stege. Ovo doduše baš i nije prvi put da se ovakvo što događa Mandiću. Ovaj inače briljantan igrač je i na EP u našem Splitu, jednostavno iščezao iz reprezentacije nakon što je Srbija izgubila u osmini finala od Francuske. Napustio je hotel, vratio se u Beograd, a Srbija je zadnje dvije utakmice za poredak od 9. do 12. mjesta odigrala bez Mandića.

Tadašnji izbornik Srbije Dejan Savić to nije u Splitu niti želio posebno komentirati, osim riječi kako "...odluka nije njegova (Savićeva)...". Drugim riječima, Mandić je samoinicijativno napustio momčad. Zanimljivo da je to sve jako glatko prošlo, nacionalni savez nije reagirao, te je Mandić kasnije normalno pozvan na prvu sljedeću akciju.

Dušan Mandić (28), inače crnogorski Srbin, rođen u Kotoru, sigurno je jedan od trojice najboljih ljevaka u današnjem svijetu vaterpola, a Novi Beograd ga je prošlog ljeta doveo iz Pro Recca.

Linker
19. svibanj 2024 22:30