Srđan Barba
 SCREENSHOT: FACEBOOK
ŠOK U ZEMLJI VATERPOLA

Od koronavirusa preminuo 42-godišnji bivši reprezentativac: ‘Zatečeni smo njegovim preranim odlaskom...‘

‘Ostat će upamćen kao uzoran igrač, trener i prijatelj, čija plemenitost treba služiti kao primjer‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2021. 19:17

Bivši reprezentivac Crne Gore, vaterpolist Primorca i kasnije trener, Srđan Barba, umro je od koronavirusa u 42. godini, javlja portal Mondo.me.

Tužnu vijest potvrdio je Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, uz poruke sućuti obitelji i prijateljima.

"Zatečeni smo i potreseni Srđanovim preranim odlaskom, što predstavlja veliki gubitak za naš sport. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore uputio je izraze najiskrenijeg sućuti porodici, kao i klubovima Primorcu i Cattaru", stoji u priopćenju Saveza. 

Barba je prošao sve mlađe selekcije Primorca, a igrao je i za mlade selekcije reprezentacije Jugoslavije. Na Univerzijadi u Bangkoku je sa Crnom Gorom osvojio zlatnu medalju, a za Crnu Goru je nastupao i u Svjetskoj ligi 2008. godine, te osvojio četvrto mjesto.

Po završetku igračke karijere radio je kao trener u akademiji Kataro u Kotoru. Njegov nekadašnji klub Primorac se oglasio povodom ovog tragičnog događaja:

"Ostat će upamćen kao uzoran igrač, trener i prijatelj, čija plemenitost i entuzijazam trebaju služiti kao primjer drugima. Ponosni što je godinama bio dio našeg kluba i naših života, što nam je bio prijatelj i suradnik, čuvat ćemo ga od zaborava".

Linker
28. veljača 2021 18:54