Andro Bušlje
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
TEŽAK UDARAC

Opet obustavljeno sve, pripreme Barakuda prekinute, otkazan turnir u Zagrebu, Bušlje zaražen

Ovo je velik marketinški, financijski i sportski udarac i za reprezentaciju i za klubove
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. listopad 2020. 12:01

Međudržavnog vaterpolskog turnira HEP kup koji se trebao odigrati početkom sljedećeg tjedna u Zagrebu (26. - 28. listopada) neće biti. Hrvatski vaterpolski savez otkazao je turnir istog trenutka kada se tijekom jučerašnjeg dana, a nakon testiranja na Covid-19 spoznalo da je jedan od hrvatskih reprezentativaca pozitivan. Riječ je o Andri Bušlji.

- Igrač koji je dobio pozitivan nalaz je u srijedu igrao utakmicu PH na kojoj je nastupio veliki broj pozvanih igrača u reprezentaciju tako da smo, zbog očuvanja zdravlja svih dionika, donijeli ovu odluku. Sportski gledajući, izuzetno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo u potpunosti svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, ali i svih ostalih djelatnika koji su uključeni u organizaciju, kao i svih sportaša i sportskih djelatnika koji su iz inozemstva trebali doći na ovaj turnir, nama apsolutni prioritet - rekao je Renato Živković, glavni tajnik HVS-a.

- Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti ovaj turnir ipak uspjeti organizirati.

Ovo je drugi put da je HEP kup odgođen. Prvi put je to bilo krajem kolovoza kada se turnir trebao odigrati u Šibeniku, ali se zaraza Covid-19 virusa probila u redove Barakuda na pripremama u Korčuli. Dva mjeseca kasnije uz apsolutno sve poduzete epidemiološke mjere, epilog je isti. Podsjetimo, na ovom zagrebačkom turniru HEP kupa su trebale nastupati reprezentacije SAD i Crne Gore koje su dakako još jučer izviještene o razvoju događaja.

- Nažalost moram opet raspustiti reprezentaciju - rezigniranim će glasom izbornik Ivica Tucak.

- Obustavljamo sve. Mislim da se do kraja ove kalendarske godine više ni nećemo okupljati. Niti možemo, niti imamo termina. Ovo je deprimirajuće. Došli smo ovdje, u Zagreb, obavili samo jedan trening i... to je sve - veli izbornik Barakuda.

Dakako, ovo je velik udarac kako marketinški, financijski, tako i sportski ne samo za reprezentaciju već i za klubove. Sada će naime u izolaciju vjerojatno morati i cijele ili dio momčadi Mladosti i Jadrana čiji su igrači bili u reprezentaciji, ali koji su u srijedu i igrali međusobni derbi Prvenstva Hrvatske. Valja vidjeti što će biti s reprezentativcima iz Juga AO i Solarisa. Po tom i svakom drugom pitanju očekuje se očitovanje nadležnih epidemiologa. Kada tomu pridodamo da su u ovom trenutku u izolaciji bio dio momčadi ili cijeli sastavi KPK, Medveščaka... ozbiljno je narušena i regularnost državnog prvenstva.

Sljedeće kolo je po rasporedu planirano za 31. listopada, ali je upitno hoće li se ono u cijelosti, moći odigrati. To je već tema za neku drugu priču.

Dakako, ono što je pod solidnim upitnikom je sada i hoće li biti kvalifikacija za Ligu prvaka sredinom studenog na Siciliji odnosno ako hoće, u kakvom će stanju biti oba naša kluba Mladost i Jadran.

Linker
24. listopad 2021 19:58