PAUN PAUNOVIC Cropix
ODLAZAK LEGENDE

FOTO Oproštaj od velikana hrvatskog sporta Mislava Bezmalinovića: Na pogreb stigli i Bilić, Gotovina...

U Splitu održana komemoracija i posljednji ispraćaj velikog sportaša
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2024. 19:25

Split i vaterpolska Hrvatska oprostili su se ove srijede od jednog od naših ponajvećih velikana ovog sporta, olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, dvostrukog klupskog prvaka Europe, prerano preminulog Mislava Bezmalinovića ili Bezme kako su ga zvali svi suigrači, prijatelji, ali i poslovni partneri

U srijedu je u podne, u dupkom ispunjenoj zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu održana komemoracija na kojoj je jedan od prvih govornika bio Mislavov prijatelj i partner iz Jadrana, Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i predsjednik Vaterpolskog kluba Jadran čije je uprave član bio i pokojni Bezmalinović.

Motor novog Jadrana

- Mislav je bio jedan od, ako ne i najveći motor novog Jadrana - rekao je na komemorativnom skupu, Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i VK Jadran, te nastavio.

- Nismo se uvijek slagali, ali smo se poštovali. Rješavao je stvari u trenu, to je imao u sebi. Pun strasti i energije. Kad ne bi išlo pitao bi me hoću li da on prekine utakmicu... Bio je lider, kapetan Jadrana koji je osvojio prvi klupski naslov prvaka Europe za Hrvatsku. A nikad nije trčao pred kamere... Volio sam ga i baš će mi nedostajati - rekao je Mladen Drnasin.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Suze je jedva suspregao Renco Posinković, jedan od Bezminih suigrača, legendarni vratar koji je zajedno s Bezmalinovićem osvojio olimpijsko zlato u Seoulu 1988., a ispred Hrvatskog kluba olimpijaca, HOO-a i Splitskog luba olimpijaca

- Otišao je naš Čombe. Moj Čombe. Vođa, lider, veseljak. Pravi sportaš, iznad svega čovjek. Tužni skupe, ja od subote ne spavam... Proganja me misao da je Bezma umra. Da više nije s nama... Ne, nikad nisam moga ni u snu pomislit da ću se naći u ovoj ulozi, da se u ime naše sjajne generacije vaterpolista Jadrana i svih olimpijaca oprostim zauvijek od Mislava Bezmalinovića. Bio je prvi u svemu, vođa. Bio je uspješan poslovni čovjek, bez njega ni mi ne bismo bili ovakvi ljudi.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Na komemorativnom skupu su između ostalih govorili još i Ivica Puljak, gradonačelnik Splita; Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan; Joze Tomaš, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Splitsko-dalmatinske županije; Ivana Trutanić Tuđman ispred tvornice Sardina iz Postira čiji je vlasnik bio pokojni Bezmalinović; Ivica Tonči Glavina, ministar turizma i sporta, te izaslanik premijera Plenkovića; Danko Duhović, bivši vaterpolist i član Uprave VK Jadran, te bliska prijateljica obitelji, Rea Karninčić.

Mnogi uzvanici

Kasnijem posljednjem ispraćaju na groblju Lovrinac nazočili su i Tomislav Paškvalin, savjetnik za sport predsjednika Republike Hrvatske; Marija Vučković, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije; Josip Pavić, državni tajnik za sport i brojni vaterpolisti kao i dakako svi jadranaši, svih uzrasta, od najmlađih do seniora.

Na pogreb su došli i pokojnikovi prijatelji iz ostalih sportova, pa tako i bivši nogometaši Slaven Bilić i Zoran Vulić, kao i umirovljeni general Ante Gotovina, te brojni Splićani i Splićanke.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix
image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Linker
05. rujan 2024 10:33