Franko Lazić
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
BEZ KAPETANA I PRVOG VRATARA

Oslabljena Mladost startala pobjedom u kvalifikacijama za Ligu prvaka: Poker golova Lazića i Harkova

Mladostaši u Siracusi igraju bez kapetana i njegovog zamjenika, prvog vratara Ivana Marcelića
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. studeni 2020. 18:39

MLADOST - PAYS D’AIX 16:13 (2:2, 6:5, 4:3, 4:3)
SIRACUSA - Gradsko plivalište. Suci: Stavridis (Grčka) i Mišković (Crna Gora).
MLADOST: Jurlina (8 obrana), Radu 1, Miloš 3 (1), Biljaka, Lazić 4, Brnetić, J. Vrlić 2, Bušlje 1, Visković, L. Bajić, M. Vrlić 1, Harkov 4, Miškić. TRENER: Zoran Bajić.


PAYS D’AIX: Mc Knight, Saux, Veron, Popadić 3, Khasz 2, Djerković 3, Gagulić, Dino 2 (0), Chauffour, Bakircilar 1, D’Souza, Gluhaić 2, Kandić (7 obrana). TRENER: Alexandre Donsimoni.


PETERCI: Mladost 1-1, Pays d’Aix 0-1.


OSOBNE POGREŠKE: Mladost 10, Pays d’Aix 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Djerkovic (20), M. Vrlić (26)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 7-12 (58%), Pays d’Aix 5-10 (50%).

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Mladostaši su s pobjedom započeli nastupe u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u 1. kolu skupine A2. Niti jednog trenutka pobjeda objektivno nije dolazila u pitanje, ali da je to bila baš rutinski odrađeno, nije. Postoji i nekoliko opravdanja za takvo što. Prvo, Mladost se prije tjedan dana tek vratila treninzima nakon dvotjedne izolacije. Drugo, u Siracusi igraju bez kapetana i njegovog zamjenika, prvog vratara Ivana Marcelića (covid-19) i Luke Bukića (povišena temperatura), kao i bez napadača Marina Dašića (covid-19). Konačno i treće, francuski Pays d’Aix nije baš bezazlena momčad. U njoj ima sasvim dostatno kvalitete da mogu nauditi i momčadima koje su puno iskusnije.


U otvaranju utakmice su malo i iznenadili presingom koji je počinjao na sredini bazena, te s dva brza pogotka za vodstvo 2:0. Ipak, Bušlje i Miloš su s igračem više izjednačili do kraja prve četvrtine.


Najveći dio utakmice, sve do sredine treće četvrtine momčadi su bile rezultatski potpuno izjednačene, odnosno izmjenjivale su se i minimalnim vodstvima.


U igri Mladosti izrazito se osjetio sinoć izostanak vratara Marcelića. Njegova zamjena Jerko Jurlina nije baš imao svoju večer primajući doista neke golove koje ne bi smio, s vrlo velike udaljenosti. Jedan od njih je pogodak centra Pay d’Aixa, Crnogorca Popadića sa 6 metara (14:12) ili pak nešto ranije s 10-ak metara s desne strane, pa gol u zadnjoj sekundi itd.


No, pobjeda je ono što se bilježi, a uz sve otegotne okolnosti za Žapce, ona ima svoju težinu. Danas (petak) Mladost ima praktički slobodan dan budući da neće biti njihove utakmice s grčkim Hydraikosom koji nije ni došao na Siciliju, te je utakmica već registrirana 10:0 za Mladost.

Linker
24. travanj 2024 01:41