Vladimir Dugandzic / CROPIX
TUGA VATERPOLSKA

OSTALI SMO BEZ FINALA I BEZ VIZE ZA OLIMPIJSKE IGRE Izmoždeni i potišteni Tucak: 'Borili smo se kao lavovi. Samo jednu stvar mogu zamjeriti igračima!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. siječanj 2020. 21:22

Ivica Tucak, hrvatski izbornik izmožden i kao rijetko kada potišten. Vidjeli smo ga nakon poraza, ali ovaj mu je dojma smo baš teško pao.

- Način na koji smo igrali je takav da možemo donekle biti zadovoljni. Borili smo se kao lavovi. Ja momcima ništa, baš ništa ne mogu za zamjeriti. Je li bilo pogrešaka? Bilo je, naravno, ali ne mogu zamjeriti dečkima htijenje, borbenost. Žejeli smo pobjedu svim srcem, ali nažalost nismo imali koncentraciju. Protiv njih, ma i inače morate imate koncentraciju u situacijama kada se izlazi sam ispred vratara Lopeza.

To je onaj koji je skinuo 14 lopti, koji je bio najbolji na SP 2019, a sve nam se nekako čini da će istu nagradu osvojiti i na EP 2020.

- Jedino što je silna većina tih lopti koje je obranio bilo njemu oko glave, a tu je najjači. To je jedina zamjerka. Sve što ide dolje nisko, to ne uspijeva zasutaviti i kada smo to pogodili, bio je gol. Svi ti promašaji su stigli u kazni, a ona dođe tako da primiš gol s istekom napada, okrznuta od ruke. To je tako u sportu. Kada ne iskoristiš svoje šanse, onda platiš glavom. Žao mi je jer mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, nema puno toga za zamjeriti.

Dojma smo bili, koliko god to bila tek prva četvrtina, da je nedostajalo na našem početnom vodstvu 1:0 samo još jedan gol više, za odvajanje. U ovakvoj utakmici, to jest presudno. - Puno bi nam to značilo, slažem se - potvrdio je Tucak i nastavio.

- Pogotovo što smo izradili šanse. Dogovorili smo prvu akciju gdje Vukičević ostaje sam, ali Lopez brani. Opet, nemam, ne mogu im to zamjeriti. Mislim, Španolska je bila bolja točno za ovoliko koliki je rezultat na kraju. Za jedan gol. Nije puno, ali to je gol razlike. To je gol koji čini razliku između pobjednika i poraženog. Gol koji je možda na neki način prelomio utakmicu je ona kontra Xavija Garcije gdje mu suci sude ne znam što...

Potopljenu loptu.

- Dobro, ali onda u rekontri Granados pogađa za 7:6. To su u biti dva gola. Našeg nema, oni daju... Možda najbitniji trenutak utakmice.

Sada se valja pripremiti za utakmicu za treće mjesto i ovo pod odmah zaboraviti...

- Da, sad smo još pod dojmom utakmice, ali od subote ujutro moramo se svi zajedno okrenuti suparniku sljedećem. I to ćemo učiniti. Kako bi završili ovaj turnir na najbolji mogući način. Znam, ostaje žal za finalom, Tokijom i moramo biti tužni. Ja sam prvi tužan.

Linker
23. travanj 2024 23:25