Ivica Tucak

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
TUCAK NAKON POBJEDE

‘Ovo nije zaliječilo naše rane i neće još dugo. Svi znaju da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili‘

‘Završila je napokon ova muka po nas koja je nama bila jako teška zadnjih 4-5 dana‘, rekao je izbornik
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. srpanj 2023. 07:12

Hrvatski vaterpolisti zauzeli su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki svladavši Australiju 17:10 (3:2, 5:4, 6:2, 3:2). Evo kako je oproštaj od Fukuoke komentirao Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije:

- Naravno da ova pobjeda nije baš "zaliječila" rane od ranije. I neće još dugo. Ono što je bila naša dužnost, kao sportaša, kao ljudi koji su pali, je bila dignuti se. Morali smo iz poštovanja prema samima sebi odraditi ovo do kraja. Jasno je svakom na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše. Sve je bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi. Otišlo je na suprotnu stranu, ne na našu. Analizirat ćemo pomno zašto. Spremni smo napraviti detaljnu analizu, ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti i hoću, kao i uvijek. Ono što smo trebali napraviti do kraja, biti pravi sportaši, to smo napravili s ove dvije zadnje pobjede. Život je sazdan od pobjeda i poraza, uspona i padova. Kad padneš, treba biti dovoljno jak i za dignuti se. To samo jaki mogu. Završila je napokon ova muka po nas koja je nama bila jako teška zadnjih 4-5 dana.

Luka Bukić se slaže s izbornikom.

- Ovo protiv Australije sigurno nije bila utakmica koju smo željeli igrati kada smo došli u Japan, igrati za 9. mjesto. Ostao nam je gorak okus u ustima nakon poraza od Crnogoraca, ali kad je već bio takav rezultat, na nama je bilo odigrati zadnje dvije utakmice, do kraja. Mislim da smo to odradili najbolje što smo mogli. Okrećemo se sada sljedećem natjecanju.

Ante Vukičević u zadnjoj je utakmici zabio čak pet golova.

- Nije bilo lako za igrati protiv Australije odnosno za 9. mjesto, čisto radi naših očekivanja uoči Svjetskog prvenstva. Međutim, svaka utakmica reprezentacije je bitna i u svakoj utakmici se iskazuje i karakter, također. U svaku utakmicu treba ući jednako i to je jedini način za ići dalje. Što se tiče mojih 5 golova, nisam ja ništa tempirao za zadnje utakmice na prvenstvu. Što se tiče naše kompozicije, mi nemamo pojedinca koji će u svakoj utakmici biti u mogućnosti dati 5-6 golova. Svaku utakmicu netko iskoči, ali nažalost na ovom turniru nismo imali dovoljno raspoloženih pojedinaca. Očito ih nismo imali dovoljno i radi toga nismo uspjeli napraviti rezultat koji smo trebali.

Linker
28. studeni 2023 17:21