NENAD DUGI/CROPIX Cropix
STIŽE KAPITALAC

Pao je veliki posao, povratnik u reprezentaciju ima novi klub: ‘Sve sam dogovorio s ljudima iz Splita‘

Splitski klub koji je prošle godine proslavio 100 godina postojanja slaže jaku momčad za novu sezonu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. travanj 2021. 12:15

Prvi "kapitalac" vaterpolskog prijelaznog roka u Hrvatskoj, koji još službeno i nije počeo, je dogovoren. Centar Nikša Dobud, povratnik u reprezentaciju, a trenutačno igrač talijanskog prvaka Pro Recca, Nikša Dobud (36) u ljeto dolazi u splitski Jadran! Odlična vijest za sve jadranaše, ali i sve koji vole i prate domaći vaterpolo. Ovakvim transferom koji je već dogovoren, Jadran koji je proteklih godina uvijek "tu negdje, pri vrhu", koji "puše za vratom" Jugu AO i Mladosti, sada dobiva snažno i zvučno pojačanje i to točno na mjestu koje im je deficitarno.

- Mogu potvrditi da dolazim u Jadran. Kontaktirao sam s ljudima iz Splita, dogovorili se, a presudno je bilo što mi to znači povratak doma, u Hrvatsku. No, zasad ne bi ništa više od toga jer ne bi bilo korektno prema mom sadašnjem klubu. Pro Recco ima ambicija osvojiti uz domaći naslov, svakako i Ligu prvaka, te sam na to usredotočen - rekao je jučer malo prije treninga u Reccu, Nikša Dobud.

Naš proslavljeni centar ove sezone u Pro Reccu igra, odnosno prijavljen je "samo" za utakmice Lige prvaka jer je tako odlučio trener Gabriel Hernandez. Igrati elitno klupsko natjecanje je sjajno, ali je to ipak premaleni broj utakmica tijekom sezone. Kada se vraćao, nakon odrađene suspenzije, Dobudu je interes jednog Pro Recca imponirao i to je bio tada, a i danas je sjajan potez. No, logična je i želja igrača za više. Više minuta, utakmica, samim time i nametanja za kapicu Barakuda.

Potvrdu o dolasku Nikše Dobuda u klub sa Zvončaca dobili smo i od predsjednika Jadrana Alberta Pavlovića.
- Mi smo u klubu već i ranije razmišljali o Nikši, prije dvije godine otprilike. Nama nedostaje rješenje na mjestu centra, te smo na sjednici uprave odlučili stupiti u kontakt s Nikšom - počeo je predsjednik Jadrana.

- S njegove je strane isto postojala želja za povratkom u Hrvatsku, tako da smo sve brzo dogovorili. Pričekali smo s objavom samo koji dan-dva više jer je bilo korektno da Nikša prvo izvijesti svoje u upravi sadašnjeg kluba. Nama će Nikša puno značiti jer je on ne samo po meni danas još uvijek najbolji centar na svijetu, već je prije svega baš natjecatelj. To će našoj momčadi puno značiti uz ove mlade koji su svakom godinom sve bolji. Cilj nam je sve te igrače zadržati na okupu, a s pravim centrom donijeti jednu novu energiju koja nam je potrebna. Moram priznati da smo zadovoljni i idemo naprijed.

Ovo je sada konačno onaj prvi, konkretniji korak koji se već neko vrijeme čeka iz Jadrana, a kojim najavljujete, usudili bi se tako reći, sasvim otvoreni lov na trofeje sljedeće sezone?
- Mi svake godine želimo biti sve bolji. No, razmišljamo mi i još nekim pojačanjima. Mi smo krajem prošle godine, skromno jer nam uvjeti pandemije nisu dopuštali nešto veće i više, obilježili 100 godina postojanja. Do blagdana Sv. Duje (7. svibnja, op.a.) bi trebali imati i konačno natkriven naš bazen na Zvončacu, s novom kotlovnicom, a to je već velika stvar ne samo za naš klub, već cijeli splitski sport. Dalje, sljedeće godine je Split domaćin seniorskog EP u vaterpolu u Spaladium Areni, tako da želimo stvarno podignuti splitski vaterpolo na puno višu razinu. Želimo da i Split ima jedan pravi, jaki klub. Uz to, prijelazni je rok u Europi praktički pa započeo, neki se klubovi silno ojačavaju, posebno iz Srbije. Naši hrvatski klubovi ne smiju zaostajati - napominje Albert Pavlović, predsjednik Jadrana.

Kada smo kod pojačanja, u kuloarima se priča o još jednom imenu u kontekstu Jadrana. Australski reprezentativac, sjajan šuter, strijelac Nathan Power koji je prošlog ljeta baš iz Jadrana otišao u Barcelonu. Čovjek bi mogao kupiti i povratnu kartu...
- Ne bi špekulirao. To su sve zasad još nagađanja. Imamo prvo završiti ovo Prvenstvo Hrvatske. Riješili smo ključno, osjetljivo pitanje centra. Da imamo u planu još neka pojačanja, to sam rekao, ali o imenima zasad ne bi. Bit će vremena. Mi smo počeli razgovore za početak sa svim našim igračima jer nam je želja da oni ostanu - zaključio je prvi čovjek Jadrana.

Prvi "kapitalac" je tu. Jadran bi trebao biti nesumnjivo puno jači. Sada se čeka odgovor Mladosti i Juga AO. Dubrovčani razmišljaju, koliko smo upoznati o francuskom centarskom "ludu od djeteta" Thomasu Vernouxu iz Marseillea. Vidjet ćemo...

Linker
26. travanj 2024 17:32