Antonio Petković

 NIKSA STIPANICEV Cropix
EUROKUP

Petković i Marin Šparada u zadnjim sekundama za pobjedu Sunčanih nakon otvaranja za zaborav

Veliku pobjedu ostvario je Solaris u 5. kolu skupine A, na bazenu u Crnici pao je Palermo
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. studeni 2023. 21:28

SOLARIS - PALERMO 13:11 (1:3, 4:3, 4:2, 4:3)

ŠIBENIK - Bazen u Crnici.

SOLARIS: M. Šparada 1, Bralić, Brajković, R. Akrap, Jakovčević, Petković 3, D. Akrap 3, Pelicarić 4, Vrdoljak 1, Bulat 1, Burburan, T. Šparada, Štrkalj.

TRENER: Denis Seferović.

PALERMO: Jurišić, Marini, Vitale, Fabiano, Giorgetti 4 (1), Hooper 2, Giliberti, Nuzzo, Lo Cascio, Occhione 2 (1), Lo Dico 1, Woodhead 2, Girasole.

TRENER: Salvador Marco Baldineti.

PETERCI: Solaris -, Palermo 2-2. OSOBNE POGREŠKE: Solaris 10, Palermo 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Marini (14), Burburan (20).


Veliku pobjedu ostvario je Solaris u 5. kolu skupine A Eurokupa, na bazenu u Crnici pao je talijanski Palermo.

Otvaranje za zaborav imali su Šibenčani, šest minuta čekali su prvi gol koji je Antonio Petković zabio nakon talijanskih 3:0, koji će se već sredinom druge četvrtine pretvoriti u 4:3 za Solaris. Sljedeća tri gola su pak opet talijanska, dva Giorgettija za 6:4.

I onda je Roko Pelicarić golom na kraju poluvremena najavio ono što će se dogoditi nekoliko minuta kasnije. Zabio je u međuvremenu i Duje Akrap za 6:6, ali ovo je bila Pelicarićeva utakmica. Tri gola doslovno u minuti, dva s igračem više, za šibenskih 9:6 i ludilo na Crnici.

Kako je ovo bila utakmica "refula", sljedeći je bio Palermov, ovaj put s četiri vezana gola, dva Occhionea za vodstvo 10:9, šest minuta prije kraja. Uslijedila je potpuna drama u završnici, još jedan preokret Solarisa golovima Duje Akrapa, oba s igračem više na asistencije Antonija Petkovića koji 26 sekundi prije kraja zabija za 12:11. Onda još na kraju nakon dobre obrane, Marin Šparada s gola na gol donosi konačnih dva razlike.

U prvoj utakmici 5. kola skupine A, odigranoj u srijedu, Barcelona je u gostima pobijedila Tourcoing 13:9.

SKUPINA A, POREDAK: Barcelona 12, Tourcoing 7, Palermo 6, Solaris 5.

Linker
03. svibanj 2024 12:36