Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
MOGLO BI SE I NASTAVITI IGRATI

POČINJE SE TRENIRATI, ALI NASTAVAK BI MOGAO BITI NEREGULARAN! Iz redova pobjednika Regionalne lige upozoravaju: 'Nećemo biti ista momčad'

VATERPOLO Branitelj naslova pobjednika Regionalne lige i pobjednik Hrvatskog kupa ponovo u bazenu uz Savu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. svibanj 2020. 14:23

Nakon mjesec i pol dana stanke ili rada “na suhom”, u bazen se danas vraćaju i vaterpolisti zagrebačke Mladosti. Tjedan dana nakon kolega u drugim sredinama, tjedan dana nakon što je odlukom Vlade Republike Hrvatske omogućeno i prvoligaškim sastavima loptačkih sportova rad u “normalnijim” uvjetima, na svojim sportskim terenima.

U Zagrebu su plivački i vaterpolski treninzi malo kasnili iz razloga punjenja plivališta uz Savu vodom. Mladostaši će dakako kao i jugaši, primorjaši, jadranaši... raditi po točno određenim odredbama. Drugim riječima, u skupinama po 4 igrača, uz fizičku razdvojenost i sve ostale već dobro znane i opisane mjere. Za očekivati je da će nakon 11. svibnja biti omogućen nešto masovniji trening jer bi od tada trebalo biti dopušteno okupljanje do 10 ljudi na svim javnim mjestima i prostorima.

Zagreb, 201119. 
Bazen Mladosti na Savi.
Vaterpolo, Liga prvaka, seniori, utakmica Mladost - Waspo 98 Hannover.
Na fotografiji:   Milos Cuk.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stranci se ne vraćaju

Glede samog početka treninga mladostaša, ne valja očekivati da će svi Žapci trenirati u Zagrebu.

- Igrači koji su nam u Hrvatskoj, ali izvan Zagreba, ostat će i dalje u tim mjestima i ondje trenirati. To su konkretno Aljoša Kunac u Splitu, Josip Vrlić i Cosmin Radu u Rijeci, ali i Luka Bukić i Franko Lazić u Šibeniku - veli direktor Mladosti, Miki Damjanić.

Glede stranaca (Srbin Ćuk, Rus Harkov i Amerikanac Bowen), oni dakako i dalje ostaje u svojim domovinama, te je potpuno otvoreno kada će se, pa u konačnici i hoće li se vratiti u Zagreb odnosno Mladost.

- Imamo na okupu u Zagrebu 8 igrača, ali radit ćemo u tri grupe jer imamo i neke igrače koji nisu danas u Mladosti, ali su Zagrepčani - nadovezao se trener Mladosti Zoran Bajić.

Bit će nam jako teško

- Radi se o Jelači, Valečiću, pa Hercegu koji je uostalom naš igrač na posudbi u Solarisu. Ono jedino što me brine je budućnost odnosno nastavak natjecanja. Postoje neke naznake da će se nadmetanja nastaviti, ali nama će biti vrlo teško. Ne mogu reći da neće biti regularno, ali neće biti normalno i isto ako Mladost neće imati trojicu igrača iz udarne postave, iz prvih sedam. To su nama upravo i Harkov, Ćuk i Bowen. Tu smo mi silno oslabljeni u odnosu na jedan Jug kojem nedostaje u tom slučaju samo Grk Papanastasiou i Rus Merkulov ili pak Jadran iz Herceg Novog kojem je cijela momčad doma. Nedostaje samo Bjelorus Averka. Nije to nikakav alibi, ali tako jest. Ako mi želimo poslati poruku da je sport živ, da je vaterpolo živ i da nastavljamo, u redu. Sastavni smo dio te priče, ali ciljevi nam više ne mogu biti isti. U slučaju da nam se stranci ne vrate. To je nešto što me malo brine - argumentirano svoj stav obrazlaže trener Mladosti Zoran Bajić.

Doista, ako bi se sezona i nastavila (poglavito Regionalna liga i Prvenstvo Hrvatske), bez Ćuka, Bowena i Harkova Mladost jednostavno više nije ista momčad, to je neka druga priča i realno Žapci teško da bi mogli konkurirati u smislu borbe za trofeje. Ne onako kako je to bilo u Hrvatskom kupu u studenom prošle godine, kada je Mladost mogla ući ravnopravno u dvoboj s Jugom AO. Konačno, bez trojice iz udarne sedmorke, Mladost više nije potpuno konkurentna ni splitskom, niti hercegnovskom Jadranu.

Tako to stoji, izgleda u ovom trenutku s natjecateljske strane. Valja ipak dakako pričekati rasplet prvo borbe s Covid-19, potom odluke o natjecanjima... U ovom je trenutku lagani znak napretka da se uopće kreće s treninzima u bazenu.

Linker
25. travanj 2024 00:17