BOZO RADIC/CROPIX
TRI OD TRI

Popadić branio, Obradović ‘trpao‘! Jugaši maksimalni na prvom turniru Lige prvaka

Nakon Spandaua 04 i Marseillea, u trećem je kolu svladan Olympiacos nešto teže od očekivanog
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. prosinac 2020. 19:59
Maksimalan učinak

OLYMPIACOS 8
JUG AO 9
(1:0. 4:2, 0:3, 3:4)
OSTIA - Plivački kompleks Ostia. Bez gledatelja. Suci: Berišvili (Gruzija) i Petronilli (Italija).
OLYMPIACOS: Zerdevas (8 obrana), Daube, Skoumpakis, Genidounias 2 (1), Argyropoulos (0), Prekas, Dervisis, Kakaris 1, Mourikis 1, Kapotsis 3, Chrysospathis, Irwing 1, Galanalopoulos. TRENER: Theodoros Vlachos.
JUG AO: Popadić (12+1 obrana), Obert, Fatović 2 (1), Lončar, Kržić, Garcia 1, Tomasović 1, Merkulov 1, Papanastasiou, Žuvela, Benić, Obradović 4, A. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.
PETERCI: Olympiacos 1-2, Jug AO 1-1.
OSOBNE POGREŠKE: Olympiacos 11, Jug AO 11. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Mourikis (31, Benić (31). TREĆA OSOBNA POGRŠKA: Merkulov (30). ŽUTI KARTON: trener Vlachos (32).
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Olympiacos 3-8 (38%), Jug AO 6-8 (75%).

S maksimalnim učinkom iz tri utakmice, 9 bodova, ali s ocjenom 10 jugaši su napustili talijansku Ostiju ili poprište prvog “balon-turnira” Lige prvaka. Nakon Spandaua 04 i Marseillea, u trećem je kolu svladan Olympiacos nešto teže od očekivanog možda, ali zato puno slađe.

Prve dvije četvrtine jugaše napad baš nije služio najbolje, ali srećom imali su ispred gola vratara Tonija Popadića u svom najboljem izdanju. Prvu su četvrtinu jugaši primili gol sekundu prije kraja. Baš kao što su i pet sekundi prije kraja druge dionice primili tada peti gol. Primljeni pogoci pred sam kraj četvrtine psihički “ubija”, demotivira. Prvi gol je pak Jug AO postigao tek 14. minuti (Obradović za 2:1).

U poluvremenu je bilo velikih 5:2 za grčkog prvaka, da bi se početkom treće dionice otvorila prilika sastavu iz Pireja za još ozbiljnije odvajanje. peterac je izveo Argyropoulos, ali Popadić sjajno brani i to se pokazalo prijelomnim trenutkom utakmice.
Podignulo je to hrvatskog prvaka koji preko Merkulova smanjuje (5:3), a onda na scenu stupa rutiner, stari lisac probojnog šuta, Paulo Obradović koji je do kraja ove četvrtine postigao dva uzastopna pogotka za prvo izjednačenje (5:5). Početkom zadnje dionice Marin Tomasović je prvi put doveo Jug AO u vodstvo (7:6) i od tada smo gledali utakmicu “gol za gol”. Do dvije minute prije kraja kada je pri rezultatu 8:7 za Gospare, i opet Obradović s igračem više “zakucao” za osiguranje pobjede. No, bez veselja Mede Obradovića. Iz poštovanja i prema bivšem klubu.

- Ovo su bila tri velika, lijepa dana za nas i tri važne pobjede. Protiv jakog Olympiacosa dečki su u drugoj polovici dali sve od sebe. Nadam se da ćemo ovakvi biti i u nastavku natjecanja, u proljeće - rekao je nakon utakmice trener pobjednika, Vjekoslav Kobešćak.

Linker
19. svibanj 2024 00:16