HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
EUROPSKO PRVENSTVO

Poraz od Francuske nije zasjenio sjajnu igru naših... A sada slijedi bitka za povijesni plasman

Sjajna utakmica naših vaterpolistica protiv Francuskinja borbi za poredak od 5. do 8. mjesta
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. siječanj 2024. 17:37

HRVATSKA - FRANCUSKA 10:12 (3:3, 2:3, 2:4, 3:2)

HRVATSKA: Medvešek, Medić, Alamat, J. Butić 4 (1-1), M. Butić, Skelin 1, Brnetić 3 (1-1), Glas, Rožić 2, I. Butić, Barišić, Kangler, Trojan. IZBORNIK: Bruno Sabioni.

FRANCUSKA: Rycraw, Andres, Hertaux, Bouloukbachi 1, Guillet, Hertzka 3 (1-1), Dhalluin 2, Battu, Vernoux 3 (2-2), Radosavljevic 1, Raspo, Daule 2, Martineaud. IZBORNIK: Theodoros Lorantos


Porazu unatoč, vrlo dobra, sjajna čak igra naših djevojaka. Do prije koju godinu Francuskinje su bile uvjerljivo bolje od Hrvatske. Nisu razina Nizozemske ili Španjolske, Italije, no za nas moćna reprezentacija. Sad, ne više. Nije dvojbeno da su bolje, te da su zasluženo pobijedile, ali smanjena je bitno ta razlika u kvaliteti. Suparnice su definitivno morale dati sve najbolje od sebe da bi pobijedile Hrvatice. Uostalom, samo ćemo navesti da je prije godinu i pol dana ta ista Francuska u Splitu na EP svladala Hrvatsku 13:4, a sada... Zamalo pa neizvjesnost do posljednje minute.

image
ANP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Anp/alamy/alamy/profimedia

Uostalom, činjenica da je na kraju prve četvrtine bilo 3:3, u poluvremenu samo gol prednosti za Francusku, uz sjajnu obranu i neke lucidne trenutke Kiare Brnetić koja je jedna od najboljih naših igračica na ovom EP u Eindhovenu. Briljantan je bio njezin pogodak u trećoj četvrtini za smanjenje vodstva Francuske na 6:5. Desna vanjska, odlično je primijetila nepokriveni bliži kut francuske vratarke i precizno pogodila. Malo manje od pet minuta do kraja naše su djevojke došle na minus jedan, (9:10)!

Ovo je sigurno poraz koji ne boli odveć, a ono glavno dolazi u zadnjoj utakmici naših djevojaka u Eindhovenu. U subotu, 13. ovog mjeseca od 16.00 sati protiv Velike Britanije za 7. mjesto na EP koje ujedno vodi na SP u Dohi što bi bilo prvi put u povijesti da nam hrvatska ženska vrsta ide na planetarnu smotru.

Linker
03. svibanj 2024 22:41