Vaterpolisti Mladosti su izgubili od PAOK-a

 RANKO SUVAR Cropix
NEMA POBJEDE

Potop u Zagrebu - Mladost izgubila od prosječnog PAOK-a, sve dalje od prolaska skupine

Zagrebačka momčad nije uspjela doći do pobjede protiv prosječne grčke momčadi.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. listopad 2022. 20:43

Kada smo najavljivali zagrebački turnir kvalifikacija za Eurokup, napominjali smo kako katalonski Mediterrani i grčki PAOK ne predstavljaju ili ne bi trebali predstavljati veću prijetnju Zagrepčanima odnosno Mladosti. Obrazloženje - to su prosječne momčadi. Ta je tvrdnja i dan-danas točna i na mjestu, a ono što smo pogriješili je bila procjena kvalitete Žabaca. Još malo bolje, nismo znali (vjerojatno ni sam stručni stožer mladostaša) da je ovaj turnir došao zagrebačkim vaterpolistima u očito najlošijem trenutku, kada su u punom padu forme.

U izjednačenom susretu Mladost je čak početkom treće četvrtine povela 8:5, no prevelik broj grešaka, vidljiva sporost, sve je to moralo doći na naplatu. Ponavljamo, prosječna grčka momčad iz Soluna je potom nakon vodstva Mladosti 8:5, napravila mini-seriju od 5 pogodaka, preokrenula na 10:8 i tu je priči bio kraj. Ovime je Mladost vrlo vjerojatno već nakon 2. kola ispala iz kombinacija za osvajanje mogućeg drugog mjesta koje vodi dalje.

MLADOST - PAOK 9:1 (1:1, 6:4, 1:3, 1:3)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Suci: Gomez (Italija) i Haentschel (Njemačka).

MLADOST: Jurlina, Mihaljević, Dadvani, Vrbnjak, Gluhaić 4 (1-1), Jelača, Adeišvili, Rakovac 2 (1-1), Elez 2, Mijić 1, Herceg, T. Fabris, Sunara. TRENER: Zoran Bajić

PAOK: Aivaliotis, Laskaridis, Papamanolioudakis, N. Prosiniklis, Kalargyros 2, Kechalaris 5 (2-2), Milardović 2, Tsoulakoudis, Charalampopoulos 1, P. Prosiniklis 1, Koopman, Kougiounis, Aleiftiras. TRENER: Theodoros Chatztiheodorou.

PETERCI: Mladost 2-2, PAOK 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 13, PAOK 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Charalampopoulos (19), Rakovac (23), Dadvani (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-11 (45%), PAOK 6-11 (54%).

Poraz i pobjeda Solarisa u 7 sati

Petak je u Šapcu za Šibenčane bio najnaporniji dan na kvalifikacijskom turniru za Eurokup. Prvo su u podnevnu uru izgubili od jakog talijanskog sastava Trieste (16:6), potpuno istovjetan rezultat kao dan ranije protiv Šapca, da bi u večernjim satima pobijedili francusku momčad Pays d’Aix.

Protiv Trieste je Solaris još uvijek igrao bez Vice Eraka, koji je odrađivao kaznu zabrane igranja dva susreta, kao i bez znano je već od ranije, ozlijeđenog Jerka Penave. No, početkom treće četvrtine ozlijeđen je Šibenčanima i Domagoj Butić. U borbi za lopti dobio je prstom u oko, morao je i na pregled u lokalnu bolnicu. Prve su vijesti bile da je izgubljen do kraja turnira, no očito se pokazalo kako srećom ozljeda nije teže naravi, te je Butić već u 3. kolu protiv Pays d’Aix bio ponovo u akciji. Protiv Francuza se ključnim trenutkom pokazala pretposljednja minuta treće četvrtine. Tada je naime crveni karton dobio Cedric Rocchietta i to zbog brutalnosti, odnosno isključenje bez prava zamjene sljedeće četiri minute. Sve to pri rezultatu 8:6 za Solaris, ali Šibenčani su maksimalno iskoristili te 4 minute igre s “viškom” igrača, poveli 12:7 i riješili pitanje pobjednika.

Francuzima je to bio drugi poraz tog dana jer su prethodno izgubili i od Jadrana iz Herceg Novog, 10:7. Solaris nakon tri odigrane utakmice ima 3 boda, ali su Sunčani bez šansi za prolaskom u osminu finala.

Linker
02. svibanj 2024 21:04