Ivica Tucak

 NEJA MARKICEVIC Cropix
SVE SE ZNA

Poznat je ždrijeb skupina Europskog prvenstva: Hrvatska protiv Furije, Francuza i opasnih Crnogoraca

U Izraelu su ždrijebom određene skupine siječanjskog EP u za muškarce i žene
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. rujan 2023. 17:29

U izraelskom gradu Netanyji održan je ždrijeb seniorskog Europskog prvenstva koji će se održati od 3. do 16. siječnja 2024.

Barakudama, odnosno našoj muškoj vaterpolskoj reprezentaciji dopala je vrlo jaka skupina u kojoj je sjajna Španjolska, svjetski prvak iz Budimpešte prošle godine, Crna Gora koja je za nas bila kobna na ovoljetnom SP u japanskoj Fukuoki i Francuska koja je s nama bila u skupini i na prethodnom EP u Splitu, prije godinu dana.

Podsjetimo, temeljem promjene sustava natjecanja, prvo i drugoplasirani iz skupina A i B ulaze izravno u četvrtfinale, dok treći i četvrti razigravaju u lažnoj osmini finala s najbolje dvije momčadi iz skupina C i D. Što se naše skupine tiče, ona se križa sa skupinom C u kojoj je prvi favorit svakako Srbija. To drugim riječima znači kako bi bilo jako, jako dobro s više aspekata osvojiti prvo ili drugo mjesto u skupini.

- Nema više laganog ždrijeba s ovakvim sustavom. Moglo je biti bolje, moglo je biti i lošije, ali ne komentiram više puno ždrijeb. Ukoliko ne budemo među prve dvije momčadi, znamo da možemo ići na skupinu u kojoj je Srbija, što je jasno vrlo opasno. Da je fenomenalno nije, da nas ljubi posljednje vrijeme, ne ljubi nas, ali što je tu je. Idemo mi prionuti poslu - prva je reakcija na ždrijeb izbornika Ivice Tucka.

Vaterpolisti

SKUPINA A: Crna Gora, Španjolska, Francuska, Hrvatska.

SKUPINA B: Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka.

SKUPINA C: Srbija, Njemačka, Izrael, Malta.

SKUPINA D: Slovačka, Nizozemska, Slovenija, Rumunjska.

Inače, nešto prije muškaraca i Jadranske su sirene ili ženska vaterpolska vrsta dobile suparnice u Netanyi. U skupini su s tri sastava koja su sa sasvim "druge planete", kada je u pitanju kvaliteta. Tu će se, čak bi se dali i kladiti što nikada ne činimo, ubilježiti sva tri poraza. A onda... Onda slijedi "križanje" u lažnoj osmioni finala protiv skupine C, ondje je već društvo od kojeg su naše igračice bolje.

Vaterpolistice

SKUPINA A: Nizozemska, Mađarska, HRVATSKA, Grčka.

SKUPINA B: Španjolska, Izrael, Francuska, Italija.

SKUPINA C: Rumunjska, Srbija, Češka, Turska.

SKUPINA D: Slovačka, Njemačka, Velika Britanija, Bugarska.

Linker
16. svibanj 2024 12:11