Arhiva

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Poznati svi sudionici Europskog prvenstva u Splitu: Umjesto Rusije, stižu Slovenci i Slovakinje

Bilo je jasno da je Rusija prekrižena za 35. EP u vaterpolu koje će se ove godine održati u Splitu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. travanj 2022. 20:18

Nakon što je zbog agresije na Ukrajinu, LEN ili Europska organizacija vodenih sportova, udaljile sve ruske sportašice, sportaše, pa tako i klubove i reprezentacije s međunarodnih natjecanja, bilo je jasno da je Rusija prekrižena za 35. EP u vaterpolu koje će se ove godine održati u plitu (27. kolovoza - 10. rujna).

Budući da se Rusija kvalificirala za ovo natjecanje u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, valjalo je odrediti koje će reprezentacije umjesto Rusije doći u Hrvatsku.

Odlučeno je da su to Slovenija u muškoj odnosno Slovačka u ženskoj konkurenciji. Slovenska muška vrsta je bila treća u A kvalifikacijskoj skupini, iza Francuske i Njemačke, ali ima najveći prosjek osvojenih bodova od svih trećeplasiranih vrsta. Točnije, poravnata je Slovenija s Bjelorusijom, ali kako je i Bjelorusija diskvalificirana, onda je jasno da će put Splita naši prvi zapadni susjedi.

U ženskoj konkurenciji će to biti reprezentacija Slovačke koja je pak najbolja trećeplasirana reprezentacija iz kvalifikacija, u usporedbi s Portugalom i Švicarskom.

Linker
06. listopad 2024 03:59