NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE

Pravi potez klubova nakon tučnjave na Poljudu: ‘Upućujemo isprike javnosti zbog nemilog događaja‘

Priopćenje klubova o tučnjavi u bazenu na kraju prvenstvene utakmice u Splitu prošlog vikenda
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2020. 16:30

Koliko god su nemile scene na završetku prvenstvene utakmice između Mornara BS i Solarisa, odigrane u subotu navečer bile nešto što ne želimo gledati na sportskim arenama, tako je zajedničko priopćenje dva susjedna dalmatinska kluba također nešto što daje nadu za ljepšu budućnost hrvatskog sporta.


Mornar BS i Solaris izdali su zajedničko priopćenje u svezi tog događaja, a tamo između ostalog stoji:


"Želimo naglasiti da svakom prilikom želimo promovirati sport te da smo protiv bilo kakvog fizičkog nasilja. Upućujemo isprike javnosti zbog nemilog događaja te se nadamo da će i dalje pratiti igre i uspjehe hrvatskih klubova i posebno reprezentacije.
Ono što možemo reći o samom događaju je sljedeće.


Pregledom dostupnih snimaka, vodeći ljudi klubova došli su do sljedećih zaključaka:
1. Vratar gostiju Marin Šparada nije čuo sirenu koja označava kraj utakmice te je u žaru borbe nasrnuo na LOPTU tražeći peterac te nije udario protivničkog igrača (što je i sam igrač neslužbeno potvrdio)


2. U žaru borbe, interpretirajući potez Šparade kao fizički napad na svog suigrača, nekolicina igrača domaćina tada nasrću na vratara Šparadu.


3. Svi daljnji događaji kao što je ulazak rezervnih igrača obiju momčadi u bazen je rezultat lančane reakcije na prva dva spomenuta nesretna događaja.


Ne opravdavamo niti jedan potez koji nije u skladu s pravilima vaterpola a kamoli fizičke okršaje. Ono što želimo poručiti javnosti je da je fizički sukob završio bez ozljeda te odmah nakon izlaska iz bazena sa sportskim pozdravom i pomirenjem igrača obiju momčadi.


Vaterpolo je nekad tvrda igra s puno fizičkog kontakta te ponekad i manji događaji mogu odvesti u krivom smjeru. Važno je interno raditi na tome da se takvi incidenti svedu na minimum te se ovim putem još jednom ispričavamo javnosti. Kao prilog tome želimo naglasiti svjesnost nastale situacije te želju igrača obiju momčadi za sudjelovanjem u socijalnom radu kao ispriku svemu prouzročenom.


Promovirajmo sport i vaterpolo zajedno!"

Linker
25. travanj 2024 05:59