DAMIR SKOMRLJ Cropix
EUROKUP VATERPOLISTA

Primorjaši traže šansu za prolazak protiv sastava koji je do sada izgubio samo od Novog Beograda

Riječko Primorje EB na Kantridi u 4. kolu dočekuje momčad iz Srbije koju su ‘propustili‘ na startu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2023. 12:48

Početkom listopada vaterpolisti Primorja EB su počeli svoj ovosezonski kontinentalni plov u 1. kolu Eurokupa u Šapcu. Tri četvrtine su bile perfektne.

Vodstvo od prve minute, lijep uvod s 2:0 u korist Riječana, dok kako su minute prolazile tako je prednost bila sve većom. U drugoj četvrtini čak 6:2, nakon tri dionice 8:5.

No, onda.... U posljednjih osam minuta utakmice, primorjaši kao da su se preplašili pobjede, nisu znali privesti utakmicu kraju, doslovno su stali. Posljednju je četvrtinu suparnik dobio 5:0!

Na koncu je ispalo donekle i komotnih 10:8 za domaćina. To je bila najlošija četvrtina momčadi Igora Hinića cijele ove sezone.

Vrlo izjednačena skupina

Ovog četvrtka navečer na Kantridi, Riječani imaju priliku “isprati fleku”. U goste im dolazi baš Šabac.

Iako, ako netko misli da će to biti jednostavno, vara se. Šabac je sastav koji je u Srbiji dosad izgubio samo od Novog Beograda.

Kako u prvenstvu, tako i proteklog vikenda u četvrtfinalu Srpskog kupa (8:10).

Poprilično izjednačena utakmica u kojoj su Šapčani nakon prve četvrtine imali tri gola prednosti (4:1), na polovici utakmice još uvijek vodstvo (4:3), da bi poslije treće četvrtine bili u egalu (6:6), s tim da je suparnik igrao u najjačem sastavu. Dakle, pojasnili smo snagu Šapca, ali dosta o njima.

- Ovo je vrlo izjednačena skupina u kojoj vidim da svi pobjeđuju doma, dok gube vani. Zato mi se čini da će tu dalje ići onaj koji doma ostane i dalje neporažen i ostvari barem jednu gostujuću pobjedu, a možda neće biti nebitna baš ni gol-razlika - drži Petar Muslim, sportski direktor Riječana.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Centar Riječana Lovro Paparić koji se ljetos vratio iz Partizana u matični mu klub, pojasnio je malo neke oscilacije.

- Radi se o tempu igranja, mnoštvu utakmica. U takvim okolnostima je normalno čak da dođe do određenih oscilacija. Ona prva utakmica sa Šapcem je bila u biti u egalu. Mogla je otići i na našu stranu, u konačnici je ispalo drukčije. Oni su imali bučnu podršku publike, što je logično jer su igrali doma, dok se ja nadam da ćemo mi sada slaviti. U prijašnjoj utakmici Eurokupa protiv BVSC-a smo zabilježili na koncu po meni nerealan rezultat (poraz u Budimpešti čak 22:13). Tamo smo imali opet jedan pad u igri, to smo analizirali dobro, onda smo odigrali protiv Mladosti u Zagrebu, gdje smo pokazali što znamo. Maksimalno smo spremni za Šabac - veli Paparić.

Ukoliko na nekoga valja pripaziti malo više u sastavu Šapca, to je svakako srpski reprezentativac Ognjen Stojanović (27). U mlađim uzrastima je već odskočio i na međunarodnoj sceni, član je A vrste posljednje 3-4 godine.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Mladić koji je u finalu Svjetske lige 2019. u Beogradu, Hrvatskoj dao tri gola. Više od Filipovića, Prlainovića, Jakšića, Mandića i drugih razvikanijih zvijezda. U konačnici, ovaj igrač lijeve strane je i u prvoj utakmici protiv Primorja EB u Šapcu, bio najbolji strijelac s četiri gola, od toga čak tri u velikom preokretu posljednje dionice.

Ponovo mali hit na Kvarneru

Pribrojimo li tu i dvojicu Rusa, Nikitu Kruga i Ivana Kopceva, solidnog vratara Živojinovića... neće baš biti jednostavno Riječanima.

Ipak, uvjereni smo da ni suparnicima nije svejedno odveć kad pogledaju mladi, ali ludo nadareni sastav Primorja EB s iskusnim Draškom Brguljanom.

Uz “osmog igrača”, navijače na tribinama - u posljednje vrijeme je vaterpolo opet postao mali hit na Kvarneru - dalo bi se i Šapčane “potopiti”.

Linker
17. lipanj 2024 10:48