KUP HRVATSKE ZA NADE

PRIMORJE IMA NAJBOLJE MLADE VATERPOLISTE U HRVATSKOJ U finalu turnira u Vukovaru pao je splitski velikan, među prva četiri još su Solaris i Zadar

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jure Desnica iz Solarisa, najbolji strijelac Viktor Tončinić, a najbolji vratar Petar Maravić (oba iz Primorja EB).
Piše: Zlatko VrančićObjavljeno: 03. rujan 2019. 12:19

Pobjedom riječkog Primorja EB nad POŠK-om 8:5, završen je finalni Kup Hrvatske za nade. Riječani su odlučujuću prednost u finalu protiv POŠK-a stekli u prvoj četvrtini, kada su poveli 2:0. u drugoj i trećoj četvrtini rezultata je bio neodlučan (1:1, 2:2). U četvrtoj četvrtini Riječani su ponovno bolji i ovu četvrtinu rješavaju u svoju korist 3:2 i u konačnici pobjeđuju 8:5.

Sastav POŠK-a: Dragojević, Jurić, Odak 2, Pražen 1, Truta, Olujić, Dragičević,Bokan, Mužić, Anić, Vrlić, Ćurković 2, Ilić, Jerić, Rajčić. TRENER: Željko Jozipović.

​Sastav Primorja EB: Maravić, Šurbek 2, Tuck, Kregor, Pipinić, Bačić 2, Franulović 1, Vukelić, Jurasić, Margitić, Tončinić 3, Dokonić, Ćurić, Kalokira. TRENER: Zoran Klapan.

U utakmici za 3. mjesto u regularnom vremenu nije bilo pobjednika (11:11), a u izvođenju četveraca uspješniji je bio Solaris, koji je iskoristio svih pet četveraca, dok su igrači Zadra 1952 promašili u četvrtoj seriji.

Konačan poredak na turniru: Primorje EB; POŠK, Solaris, Zadar 1952, Mornar, Jug CO, Mladost, Jadran, Medveščak, Opatija, Delfin, ZPK, Vukovar, Barakudice, Palada, KPK, Zagreb, Osijek, Lošinj.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jure Desnica iz Solarisa, najbolji strijelac Viktor Tončinić, a najbolji vratar Petar Maravić (oba iz Primorja EB). Nagrada za fair play pripala je Lošinju.

Linker
03. svibanj 2024 05:06