ZVONKO PAVIC Cropix
GOL PREDNOSTI PRED UZVRAT

Primorje u prvoj utakmici osmine finala Eurokupa na Kantridi svladalo neugodne Gruzijce

Primorje je dvije i pol minute do kraja imala prednost od tri gola, da bi potom primili dva pogotka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. ožujak 2024. 22:02

PRIMORJE EB - DINAMO 8:7 (3:2, 1:1, 3:2, 1:2)

RIJEKA - Plivalište Zdravko Ćiro Kovačić. Suci: Boudramis (Grčka) i Teixido (Španjolska).

PRIMORJE EB: M. Čubranić, L. Babić, Kadivec, Tončinić 1, Brubnjak 2, Da. Brguljan 1, N. Čubranić 2, K. Babić, Vuković, Te Riele, Crippa 1, Paparić 1, Jurić. TRENER: Igor Hinić.

DINAMO: Razmadze, Kalinić 1, Ahvlediani, Džihtsiarenka 1, Tekelašvili 1, Vapenski 1, Jahaia, Tankosić, Imnaišvili, Magrakvelidze 2, Giga 1, Pješivac, Gvetadze. TRENER: Dejan Stanojević.

PETERCI: Primorje EB 0-1, Dinamo -.

OSOBNE POGREŠKE: Primorje EB 12, Dinamo 14. ŽUTI KARTON: trener Hinić (22). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Vuković (21), Jahaia (23), Tončinić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje EB 5-11 (45%), Dinamo 5-12 (42%).

Primorjaši su izvanredno velik domet za ovu sezonu i za ovako mladu momčad učinili već ulaskom u grupnu etapu Eurokupa. Prebačaj je bio što su i to uspjeli proći, te doći do osmine finala. Uoči te osmine finala malo im se osmjehnuo i ždrijeb jer su za suparnika dobili prvaka Gruzije, Dinamo iz Tbilisija koji je ispao iz Lige prvaka u kojoj su bili, malo će zvučati ružno, ali istinito - kanta za napucavanje. Debelo ispod razine tog natjecanja, te su služili kao momčad za popravljanje gol-razlike.

Međutim, i takav Dinamo koji se malo tijekom zimskog prijelaznog roka ipak pojačao za Crnogorca Nikolu Gigu i Srbina Uroša Kalinića, ipak se pokazao kao ne baš lagan plijen za Riječane. Mladi primorjaši imaju kvalitetu, talent, ali nedostaje ipak još malo iskustva i ponešto "mišića". Ostat će ipak samo lagana žal što Riječani nisu osigurali ipak koji gol više prednosti pred uzvrat u Tbilisiju. Poglavito jer im se ukazala prilika. Dogodilo im se u biti nešto vrlo slično jugaši u Dubrovniku, u istom natjecanju i stupnu natjecanja, samo Gospari protiv puno jačeg suparnika.

Primorje EB je do dvije i pol minute do kraja imalo prednost od tri gola (8:5), da bi potom primili dva pogotka. Dakako, ta dva zadnja su i dali stranci u gruzijskoj momčadi, spomenuti Kalinić, te ljevak iz Novog Sada, Boris Vapenski u zadnjoj minuti. Ipak, stekao se dojam da Primorje EB unatoč neiskustvu jest bolji sastav. U konačnici vodili su od prve minute (2:0), niti jednom ne dopustivši gostima više od tek dva poravnanja (2:2 i 5:5). Uzvrat osmine finala je za dva tjedna u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju.

Linker
06. svibanj 2024 05:56