Marko Radulović
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
NAJTEŽI SUPARNIK

Protiv Srbije za polufinale SP-a, najveća prijetnja je bivši HR reprezentativac: ‘On je najopasniji!‘

Riječanin je igrao za mlađe uzraste Hrvatske, ali je onda promijenio državljanstvo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. rujan 2021. 21:18

U Pragu je na Svjetskom prvenstvu mladih vrsta, odnosno do 20 godina, počeo eliminacijski dio natjecanja. U ovom prvom krugu, osmini finala, Hrvatske još nije bilo. Povlastica je to momčadi koje su osvojile prvo mjesto u skupini. No sada više nema ni odmora, ni slobodnih dana. Slijedi četvrtfinale planetarne smotre i to protiv Srbije (petak, 15.30).

- Za nas je ovo i najteži suparnik, odnosno najteži put ako ćemo gledati rezultatski jer ulazimo u “košaricu” gdje nas čeka Srbija, dok je par s kojim se križamo je u eventualnom polufinalu Mađarska - Grčka. Vrlo težak, najteži put.

Tako zbori Vjekoslav Kobešćak, izbornik naših mladića koji je sa svojom momčadi već osjetio snagu Srbije tijekom priprema. U Puli, na ACI kupu, 31. srpnja je upravo ova srpska reprezentacija svladala Hrvatsku 13:6. U redu, možemo govoriti da su to “samo pripreme” ili “jedan turnir” ili “skoro pa prijateljska utakmica”, ali da je upozoravajuće, to stoji.

- Igraju vrlo jaki fizički vaterpolo. Momčad s potpisom Uroša Stevanovića, trenera Radničkog koji je prošle sezone osvojio regionalnu Premier ligu.

Obranom lome suparnike

U Zagrebu je tada Radnički pobijedio baš Kobešćakov Jug 14:12.

- On stvarno radi sjajan posao s tim mladićima. Oni su isto dugo na pripremama, vrlo su uigrani, obranom lome suparnike. Imali smo mi s njima pripreme i u Dubrovniku i tu utakmicu u Puli i tu su oni bili bolji od nas, ali se nadam da smo i mi napredovali od tada te da ćemo pružiti bolju igru nego smo je pružili tada.

Kakva je Srbija u napadu? Kod njih postoji tu jedan vrlo zanimljiv, a nama poznat igrač. To je Marko Radulović, Riječanin ponikao u Primorju, igrao je za mlađe uzraste Hrvatske, ali je onda promijenio državljanstvo.

- On je glavni, on stvarno uvijek oko sebe veže dvojicu suparničkih igrača. Kako šutevima, tako u tranziciji, pa ulaskom na 2 metra kao pomoćni centar. To je već vrlo ozbiljan seniorski igrač. On je najveća opasnost, ali imaju i odličnog ljevaka Radovića, na desnoj strani i Brankovića koji dirigira tim dijelom napada pa lijevo Martinović, vrlo pozitivno drzak pri šutu... Mislim, za ovu razinu vaterpola to je odlična momčad - dosta će ozbiljnim tonom trener Kobešćak.

image
Marko Radulović i Dario Rakovac
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Naša se pak reprezentacija diči brzinom što smo doduše i dokazali, posebno protiv Rusa, djelomice i sučelice Talijana. Kakvi su u plivačkom pogledu Srbi?

- U skupini su igrali protiv Španjolaca za koje se desetljećima zna da su uz Talijane, u svim uzrastima, baš plivački najsnažnija momčad. Protiv Srbije se to uopće nije dalo za primijetiti, sve se svodilo na pozicijsku igru.

OK, sve je rečeno.

- Ma mislim, naši su dečki lijepo radili ovog ljeta, ovdje dobro igraju i sada im slijedi neka vrst “male mature”, pa da vidimo, da pokažu koliko su i jesu li napredovali u odnosu na početak ljeta.

Kad je Pavić na golu...

Od ranije je znano da Vjekoslavu Kobešćaku jedan od prisnijih prijatelja, vratar Pavić. Bivši vratar, ali pustimo detalje. Ima Vjeko i sada, u ovoj momčadi, jednog Pavića uz sebe. Također je vratar, jedan od najboljih u momčadi, štoviše i kapetan. Još je k tomu i iz Splita. Istina, nije poput Josipa dijete Jadrana jer Roko je uzdanica Mornara, ali prvo provjerimo...

- Ne, ne, nismo u srodstvu

Kada smo to apsolvirali, zanima nas kako će te i koliko zaustaviti Srbe u Pragu?

- Čeka nas strašno težak posao, za uspjeh će trebati kao i uvijek u sportu i malo sreće. Imamo posla s momčadi koja ima jakog centra, dobro se poznaju jer ih je dosta i iz istog kluba, vrstan im je trener - ističe Roko Pavić prije četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Linker
23. travanj 2024 12:46