Jadran (arhivska fotografija)

 BOZO RADIC Cropix
VATERPOLO

Prvak Hrvatske gostuje kod prvaka Srbije, Mladost je favorit protiv oslabljene Crvene zvezde

Drugo kolo Premier lige donosi jedan vrlo jaki sraz, splitskog Jadrana i Novog Beograda
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. listopad 2024. 15:27

Premier ili gornji dom regionalne vaterpolske lige malo je "razlomio" 2. kolo. Jugaši su tako igrali još u utorak protiv Valisa iz Valjeva, riječko Primorje EB se u petak navečer ogledalo u Budvi protiv kotorskog Primorca, a subota donosi ostatak kola. No, u tom ostatku krije se jedna potencijalno vrlo velika, a definitivno zanimljiva utakmica. Prvak Srbije dočekuje prvaka Hrvatske. Splitski Jadran u gostima je kod Novog Beograda. Oba su kluba prošle sezone i zauzela vrh ove lige, ove su sezone oba jasno u Ligi prvaka. Ima tu još nekih poveznica. Prvo, oba su sastava dosta izmijenjena, pomlađena, sigurno donekle i oslabljena. Nisu na istoj razini kao prošle sezone. Drugo, obje momčadi su dosad odigrale samo po jednu utakmicu. Jadran k tomu doma protiv valjevskog Valisa koje su dobili 18:6. Iz rezultata je vidljivo koliko im ogled s takvim suparnikom nije mogao ukazati na trenutačnu kvalitetu. Upravo je i zato subotnji ogled u Beogradu dodatno zanimljiv.

- Ni mi, niti oni nismo igrali nikakve kvalifikacije. Dakle, postoji neka maglica i ispred njih i nas - veli Jure Marelja, strateg Splićana i najavljuje:

- Idemo pružiti najbolju partiju što možemo u ovim okvirima i jasno, idemo pokušati pobijediti. Dok sam u Jadranu takva će biti zadaća u svakoj utakmici, bez obzira tko bio na suprotnoj strani. Uvažavamo suparnika jer je to sastav koji ima pobjednički ritam i zna pobjeđivati, te puno kvalitetnih igrača, tako su i vođeni, međutim i nas će se nešto pitati. Mi kad nastupimo pravi i s pravom obranom, pravim nabojem, možemo svima stvoriti probleme.

Trener srpskog prvaka Živko Gocić slično razmišlja, barem kada je riječ o nepoznanicama u pogledu snage oba sastava.

- Jadran je imao slične promjene u sastavu kao i mi. Ali i istog trenera Juru Marelja, pa se njihova filozofija i osnovna koncepcija igre nije mijenjala. Obje su momčadi dosad odigrale samo po jednu utakmicu, a to je suviše mali uzorak da bismo mogli imamo dublju analizu. U svakom slučaju, očekuje nas neizvjesna utakmica dva ravnopravna suparnika. Uvjeren sam da će to biti dobra utakmica, ali i da ćemo mi ubilježiti pobjedu.

Za Novi Beograd sigurno neće nastupiti talijanski vratar, Francesco De Michelis. U zavjetrini ove utakmice, pripomenimo da drugi beogradski klub, Crvena zvezda dolazi u Zagreb kod Mladosti. Za Žapce ne bi smjelo biti problema jer Zvezdu je ljetos napustilo pet za njih bitnih igrača, a u prošlom su kolu doma izgubili kod Solarisa.

- Koliko bili oslabljeni ili koliko god im igrača bilo otišlo, neki su i došli. Osim toga imaju dvojicu vrlo dobrih, iskusnih, starijih, ali i dalje kvalitetnih centara. Opet, uz naš pravi pristup, ako odigramo onako kako znamo i kako smo odigrali na nedavnom turniru, idemo nastaviti s pobjedama, te se pripremiti za sljedeći tjedan u kojem kreće Europa odnosno Eurokup - veli Ivan Marcelić, vratar mladostaša.

Solaris pak u Crnici dočekuje kragujevački Radnički, treći dakle hrvatsko-srpski dvoboj. Radnički je puno jači, ali prošlo su kolo doma izgubili od našeg Primorja EB, a sa Solarisom se nije baš za šaliti u Crnici.

Linker
04. listopad 2024 15:27