Vjekoslav Kobešćak, trener Juga, ipak će voditi momčad u finalu PH
 VOJKO BASIC/CROPIX
DRAMA U DUBROVNIKU

Prvak Hrvatske odbio igrati jer se suparnici nisu testirali, prijetio skandal, a onda veliki preokret!

Neviđene scene zbog natezanja oko testova za koronu, utakmica ipak odigrana, Jug u finalu!
Piše: Davor Buconić, HinaObjavljeno: 04. svibanj 2021. 22:16

Suci Robert Tiozzo i Joško Prančić dali su znak za početak prve i jedine polufinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske između Jug AO i Solarisa iz Šibenika. Na podbačenu loptu zaplivao je Šibenčanin Jerko Penava. Stigao je prvi, ali nije imao protivnika u plivaču Juga! Naime, vaterpolisti Jug AO bili su u bazenu, ali su se rasplivavali iza gola!? Nakon toga suci su odsvirali kraj utakmice.

Na pragu je bio vaterpolski slučaj. Tko je finalist i tko će u subotu, 8.svibnja, zaigrati prvu utakmicu finala protiv Mladosti?

Što se događalo uoči 18 sati, kada je prvobitno trebala početi utakmica? Jug AO je tražio da igrači i treneri Solarisa naprave brzi antigenski test na koronu. U klupskim prostorijama bila je djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koja je testirala suce Tiozza i Prančića te delegata Rebića, koji su bili negativni.

Na ponudu da test naprave i gostima, uslijedio je negativan odgovor uz obrazloženje da to nisu obavezni napraviti jer da su znali, odradili bi to dan ranije u Šibeniku, a sada to ne žele napraviti u Dubrovniku. Glavno pitanje je jesu li Šibenčani trebali napraviti testove ili ne? Kažu da im to nitko nije rekao lii od njih tražio.

Jugova odluka je bila da neće igrati ako gosti ne dokažu da su negativni jer ne žele riskirati zarazu svojih igrača pred kojima je, računaju, finale prvenstva Hrvatske i, početkom lipnja, završni turnir za prvaka Europe u Beogradu. Solaris je napustio plivalište, jugaši su nastavili s treningom. Iz Uprave Jug AO odaslane su teške riječi na račun povjerenika za natjecanje Bebića i dopredsjednika Bukića.

Ali, u 19 sati stigla je vijest da se utakmica ipak igra jer su igrači i treneri Solarisa na kraju napravili test i svi su bili negativni. Susret je počeo u 20.30 sati, a 'jugaši' su slavili sa 14:7 (5:1, 3:4, 3:1, 3:1). Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Alexandros Papanastasiou s četiri pogotka, tri je dodao Loren Fatović, a po dva su zabili Danil Merkulov i Paulo Obradović, dok je Jerko Penava bio jedini dvostruki strijelac za Solaris.

Jug AO će u finalu igrati protiv zagrebačke Mladosti, koja je ranije s 2-0 u pobjedama u polufinalu svladala splitski Jadran.

Linker
18. travanj 2024 08:16