G.Scala/DBM za HVS
Utučene Barakude

Prve reakcije nakon udarca u Fukuoki: ‘Ovo je u mojoj karijeri možda i najveća tuga, najbolniji poraz‘

Nedugo nakon sudara s Crnom Gorom oglasili su se izbornik i naš najbolji strijelac
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. srpanj 2023. 12:48

Ivica Tucak, izbornik Barakuda u prvoj reakciji nakon poraza od Crne Gore u osmini finala Svjetskog prvenstva, vidno utučen, nije bio osobito rječit, ali nije propustio sportski reagirati s čestitkom u ovoj utakmici boljem suparniku.

- Čestitke Crnoj Gori na pobjedi, a nama ostaje žal jer smo u ovoj utakmici zaista prokockali neke stvari. Puno toga je utjecalo na ovaj za nas negativan rezultat. Prije svega ogroman broj isključenja, što je uvjetovalo i da nismo mogli više rotirati puno. Puno smo golova primili gotovo pa na isteku suparničkog napada, što je identično bilo protiv Mađarske.

Jerko Marinić Kragić je s 4 pogotka bio naš najbolji strijelac, ali nedovoljno za konačan uspjeh.

- Prvo bi i ja čestitao Crnoj Gori. Na trenutke je to izgledalo kao da žele pobjedu više od nas. To je možda najgore od svega. Ušli smo loše, cijelo se vrijeme vraćali, ali nikako i da ih "slomimo". Ne znam što bi rekao. Ovo mi je u mojoj karijeri možda i najveća tuga, najbolniji poraz. Ispričavam se i suigračima. Zadnja dva šuta su dopala mene, nažalost nisam uspio realizirati, nisam uspio dovesti momčad do izjednačenja ili pobjede. Jednostavno, nisam uspio. Žao mi je i krivo, nemam sad ovako na prvu što drugo reći. Crnogorci su danas odigrali perfektnu utakmicu. Napadački su stvarno bili pravi. Mi u određenim obrambenim situacijama nismo bili "tu", mi nismo bili pravi. Nismo pokazali dovoljnu energiju i kaznili su nas. Nisam se nikada susreo s ovakvim tipom poraza, ovo je meni sada užas. Naravno, nije ovo gotovo. Ima još puno natjecanja koje nas čekaju. Moramo i ovaj turnir završiti na najbolji mogući način ne smijemo dopustiti da se "raspadnemo". Osjećam strašnu bol ovog trenutka zbog ovog poraza.

Konstantin Harkov, drugi strijelac Barakuda, odmah iza JMK s postignuta tri gola, bio je sličnog raspoloženja, ali s puno manje riječi.

- Čestitke i s moje strane Crnoj Gori na odličnoj utakmici, Nama je žao da smo ovako ispali, ne znam što bi više sada rekao.

Kako su igrali

Najbolji u Hrvatskoj: Marko Bijač - 5. Tako nam je žao što nismo iskoristili Marka u najboljem izdanju. "Skinuo" peterac, 4 "zicera", barem 3 teške lopte, Spaiću dvaput s 2 metra. Ma, kolosalan, Bolje ne može, ali bez pomoći

Rino Burić - 2.5

Obrambeno bi bilo za 3, ali napadački 0-4, promašio i cijela vrata (vratnica)

Marino Čagalj - 2.5

Jedan šut - vratnica, obrambeno nije bio vrhunski. Osobno, malo iznenađenje da je u reprezentaciji.

Ivan Krapić - 2.5

Nije ni kapetan briljirao. Možda griješimo, ali nismo zamijetili zarađeni izbačaj. Jako malo je i igrao, niti četvrtinu ukupno.

Franko Lazić - 3

Rano opterećen s 2 faula (početak 2. četvrtine) što ga je siguro sputalo za više

Luka Bukić - 3

Realno, njegova najlošija utakmica na SP. Pokrivali su ga jako, ali nedostajao nam je i njegov napadački učinak.

Ante Vukičević - 3

Premalo ipak kretnji u napadu, a onda ostaje bez dobre pozicije za šut. Obrana - dobar, ne više.

Marko Žuvela - 3

Uplivavao na 2 metra, 2 izbačaja, šuterski nije postojao (0-1), a to je šteta.

Jerko Marinić Kragić - 3.5

Razbudio se, dao impuls u trećoj četvrtini, šut 4-8, zadnja dva nisu ušla, jedan gol preko njega primljen

Josip Vrlić - 3,5

Očekivano puno posla za našeg centra, zarađenih 8 izbačaja, Crnogorci ga i udvajali nerijetko

Zvonimir Butić - 4

Ovaj mali je zanimljiv potencijal. Malo se "zaboravi" u obrani, istina, ali ima šut s desne strane (3-4)

Konstantin Harkov - 3.5

Drukčijim ga očima gledamo, znamo koliko može. Puno više od ovog. Opterećen s 2 faula sredinom druge četvrtine.

Toni Popadić -

Nije igrao

Izbornik Ivica Tucak - 2.5

Obrana koja nam je lani bila najjača strana, nekako se rasplinula. Igrač više koji se znamo uigravao, na ovom SP se nije proslavio. Ispao u osmini finala. Ne može ocjena biti viša

CRNA GORA: Andrić - nije igrao, Mačić 3, Peković 3, Averka 4, Čučković 3, V. Popadić 3,5, Vuković 2,5, Đ. Radović 4, Ukropina 3, Spaić 3, Matković 4.5, V. Radović 3, Tešanović 4.5. Izbornik Vladimir Gojković - 4.5

Linker
01. prosinac 2023 10:54