TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
BLACKOUT U BAZENU

Prvi branič Hrvatske sjetio se neugodne situacije u karijeri: ‘Sada zbog toga osjećam obvezu više‘

Rinu Burića vežu i neke neugodne uspomene od Japana i prošlog SP
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. srpanj 2023. 23:24

Japanaca se u našem taboru svi dobro sjećaju iz prijašnja dva ogleda ukratko vrijeme. No, jedan od Barakuda osobito. Naime, 25. lipnja prošle godine, u Debrecenu smo igrali, baš kao i sada 3. kolo nametanja u skupini Svjetskog prvenstva. Hrvatska - Japan. Ta je utakmica odredila nastup na tom turniru jednom našem igraču, Rinu Buriću.

Naime, Rino je tada, u žaru borbe istini za volju nesmotreno reagirao, te poprilično snažno šakom u prsa udario jednog japanskog reprezentativca koji je zbog toga kasnije završio i u bolnici. Nakon utakmice je tada još FINA, dana World Aquatics, pregledavala VAR snimku, utvrdila udarac i odredila kaznu. Drakonsku. Tri utakmice zabrane igranja. Burića smo na tom SP 2022. imali na raspolaganju tek u borbi za broncu s Grcima. Nije mogao igrati ni osminu finala, ni četvrtfinale, niti polufinale.

- Sjećam se toga naravno i zato baš na ovom turniru, na ovom Svjetskom prvenstvu osjećam nekako obvezu više. Naime, bio sam u Mađarskoj 2022., ali ispalo je kao da i nisam. Ovo prvenstvo želim u cijelosti osjetiti, odigrati.

Tako nam je Rino Burić govorio u prisjećanju na Japance, još u Hrvatskoj, prije nego li se momčad otputila u Japan. Nećemo više o prošloj godini i Japanu u Debrecenu, ali možemo o Japanu u Fukuoki.

- Specifičan vaterpolo s puno plivanja. To su njihove odlike, presing i ne odustaju od toga kakav god rezultat bio. Međutim, mi smo spremni i uvjeren sam u našu pobjedu. Motiva imaju oni, ali imamo dakako i mi. Bit će sigurno lijepo i igrati pred punim tribinama, 5.000 gledatelja i jedva čekam utakmicu - sada će naš prvi branič s Dalekog istoka.

Linker
26. travanj 2024 16:18