Prizor iz susreta Jug Adriatic osiguranje i Mladosti
 BOZO RADIC/CROPIX
ZAGRIJAVANJE

Rutinska pobjeda Juga u Ligi prvaka, ali pravi posao slijedi tek danas protiv Marseillesa

"Sve što smo zamislili za početak utakmice, to smo i proveli u djelo"
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. prosinac 2020. 19:19
Spandau 04 - Jug 7:13

SPANDAU 04 7
JUG AO 13
(1:3, 2:5, 2:2, 2:2)
OSTIA - Plivački kompleks Ostia. Bez gledatelja. Suci: Kun (Mađarska) i Zwart (Nizozemska).
SPANDAU 04: Baksa (7 obrana), Saudadier, Gielen, Čagalj, Zović, Jungling 2, Strelezkij, Dedović 1, Stamm 1, Holod 3 (1), Restović, Pješivac, Venet Schweimer. TRENER: Petar Kovačević.
JUG AO: Popadić (11 obrana), Obert, Fatović 2 (1), Lončar 3, Kržić 1, Garcia, Tomasović, Merkulov 3, Papanastasiou 2, Žuvela 1, Benić 1, Obradović, A. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.
PETERCI: Spandau 04 1-1, Jug AO 1-1.
OSOBNE POGREŠKE: Spandau 04 7, Jug AO 12. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Čagalj (21), Žuvela (23).
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Spandau 04 2-11 (18%), Jug AO 4-6 (66%).

Jugaši su utakmicu protiv Spandaua 04 dobili ne jučer već doslovno, u listopadu! Prije dva mjeseca. Naime, tada su njemačke vlasti u nastojanju obuzdavanje širenja zaraze koronavirusa zatvorile sve bazene u državi, a sva vaterpolska natjecanja od kadeta do seniora su odgođena do 1. ožujka 2021. godine! S tim da se već neko vrijeme neslužbeno spominje dodatna odgoda do travnja, možda čak i svibnja sljedeće godine. To nadalje znači da Spandau 04 istini za volju smije trenirati, ali samo to. Nema utakmice, ni prijateljskih, revijalnih, trening susreta... Apsolutno ništa.

Kada u sportu samo trenirate, a uopće ne igrate, možete možda djelomice i biti tjelesno pripremljeni, no kada zaigrate... Pa onda, kada još k tomu zaigrate u Ligi prvaka, u dvoboju s jakim suparnikom koji je potpuno uigran i u ritmu utakmica, onda tu baš i nema puno... utakmice.

Onda nije uopće za iznenaditi da pred kraj druge četvrtine Jug AO vodi čak 9:1. S odličnom realizacijom igrača više (4-5) ili pak bez ijednog primljenog pogotka s igračem manje nakon prve dvije četvrtine (0-5). Jasno da nikome ozbiljnom ne pada na pamet omalovažavati i jednu, posebno ne europsku pobjedu, neke momčadi, pa tako ni Juga AO, ali je ipak važno pojasniti i zašto, od kuda tolika razlika i lakoća pobjede. Pravi ispit vrijednosti Gospara bit će ipak, kako se i dalo za pretpostaviti, utakmica 2. kola (utorak, 15.15 sati) protiv francuskog Marseillesa.

Glede sraza s Berlinčanima, hrvatski je prvak ozbiljno igrao do spomenutih 9:1 dvije minute prije kraja druge četvrtine. Sve što je njemački klub, inače najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu s 89 trofeja, uspio učiniti bilo je poravnanje na početku utakmice (1:1, Jungling). Onda su upali u žrvanj. U mlin momčadi koja igra ligu, koja igra utakmice, koja je rutinski u obrani zaustavila baš svaki napad njemačkog sastava. U napadu Spandaua 04 lopta jednostavno nije mogla biti dodana na 2 metra. Tu je svoje odigrala i fizička snaga, očita razlika između dvije momčadi od kojih je jednoj ovo bila prva utakmica nakon 27. rujna 2020. Tada je naime Spandau 04 posljednji puta igrao, pobijedio u finalu Njemačkog kupa momčad Waspo 98 Hannovera. U obrani bi pak njemački sastav vidno kasnio, od bloka do plivanja. Kod 9:1 utakmica je bila u biti okončana.

- Načelno smo odigrali dobru utakmicu, Sve što smo zamislili za početak utakmice, to smo i proveli u djelo. Bilo je očigledno da je u drugoj polovici utakmice pao naš ritam jer smo riješili pitanje pobjednika. Sljedeća utakmica protiv Marseillesa će biti puno teža - rekao je trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.

U prvoj utakmici ove skupine Olympiacos je pobijedio Ortigiu 6:4 (1:2, 2:0, 2:1, 1:1).

Linker
03. svibanj 2024 05:39