BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
EP VATERPOLO

Sada je jasno zašto je ovo najjača skupina na Europskom prvenstvu! Remi Francuske i Grčke u sjajnoj utakmici

Francuska je opravdala sve medijske pohvale i prijašnjih dana
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 21:19

Prvi dan muškog turnira na Europskom prvenstvu u Splitu ponudio je jednu vrlo, vrlo dobru i neizvjesnu utakmicu (Grčka - Francuska), te jednu s natruhom neizvjesnosti (Grčka - Gruzija). Sraz Grka i Francuza potvrdio je zašto je B skupina, u kojoj su usput Hrvati, daleko najbolja, najteža. Ujedno, demistificirao je dvojbu (ako je nje uopće i bilo), tko vodi Francusku. Da, Vjeko Kobešćak se piše kao pomoćni trener, ali na minuti odmora Vjeko je taj koji čučne uz bazen, crta igračima akciju, upućuje kako igrati. Allez Vjeko!

Francuska je opravdala sve medijske pohvale i prijašnjih dana, tjedana. Poveli su Francuzi 3:1, pa Grci preokrenuli na 5:3 u svoju korist, ali se na poluvrijeme otišlo s prednošću Francuza 8:7. Uoči zadnjih osam minuta, samo 11:10 za Vlachosov sastav. U zadnju se minutu međutim ušlo u egalu (12:12), da bi Grci imali čak tri uzastopna napada. Niti jedan nisu iskoristili, a posljednji francuski napad ukrotio je grčki inače drugi vratar, Konstantinos Limarakis.

U B skupini je Crna Gora svladala Gruziju 14:11. Konačan rezultat donekle je zavaravajući odnosno sugerira manju razliku nego je ona realno bila. U poluvremenu je primjerice bilo "laganih" 9:4 za Crnogorce, da bi se samo tri i pol minute prije kraja treće dionice Gruzijci približili na 9:8! Tada su Crnogorci shvatili da je vrag odnio šalu i za čas postigli 4 uzastopna gola za 13:8 nakon treće četvrtine.

Prvi čovjek utakmice je bio Hrvat u gruzijskim redovima, novi mladostaš, Marko Jelača koji je postigao čak 5 golova!

Linker
18. svibanj 2024 08:26