Sandro Sukno

 CHRISTIAN SANTI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Christian Santi/Alamy/Alamy/Profimedia
PRO RECCO BEZ PORAZA

Sandro Sukno slavio u najvećem derbiju u Italiji, Hrvatima u Francuskoj se ‘potkralo‘ neobično kolo

Diljem Europe hrvatski su vaterpolisti nastupali u nacionalnim prvenstvima. Donosimo pregled njihovog učinka.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. studeni 2022. 12:07

Poprilično su učinkoviti bili Hrvati u minulom kolu vaterpolske Serije A1. Rimski Anzio, momčad na hrvatski pogon, slavila na Siciliji kod Catanije, a umnogome zahvaljujući četvorici Hrvata koji su postigli 8 od ukupno 11 golova cijele momčadi. Prednjačio je Šibenčanin Eugen Koprčina s 4 pogotka.

Inače, derbi kola je odigran u Brescii. Sraz dvije daleko najjače momčadi u Italiji pripao je aktualnom prvaku Italije i Europe, Suknovom i Lončarovom Pro Reccu u utakmici koju je obilježio u biti malen broj pogodaka. Brescia inače predstojeće srijede dolazi u Gruž, u goste Jugu AO u 1. kolu Lige prvaka.

Rezultati 4. kola: Brescia - Pro Recco 4:7 (Harkov 1 za domaćina), Trieste - Tavona 10:12 (Bego 1 za poražene), De Akker - Posillipo 11:8 (K. Milaković 3 za pobjednika), Catania - Anzio 8:11 (Koprčina 4, Goreta 3, Bajić 1, Pelicarić 1 za goste), Salerno - Roma 10:6 (Tomašić 3/Visković 2), Palermo - Bogliasco 18:13.

Ranije su pak zaostali susret 3. kola odigrali Bogliasco i Brescia, a koji je dobila gostujuća Brescia, uvjerljivo 15:4 uz 2 gola hrvatskog reprezentativca, Konstantin Harkova.

Poredak: Pro Recco 12, Ortigia 12, Savona 12, Brescia 9, Palermo 9...

--

Pomalo čak atipično kolo u Francuskoj. Naime, u ligi krcatoj hrvatskim igračima naviknuli smo iz kola u kolo da su jasno naši igrači i prve figure svake utakmice. Nakon jako dugo godina, "potkralo" se očito jedno kolo koje nije tako. Daleko od toga da naši igrači nisu bili među strijelcima, ali ni približno onoliko na koliko smo naviknuli. Najuzbudljivije je bilo u pariškom predgrađu gdje je Noisy-le-Sec svladao Montpellier. E, tu su se već isticali hrvatski vaterpolisti. Šibenčanin Antonio Petković i Dubrovčanin Marko Ivanković bili su najbolji strijelci svojih momčadi.

Rezultati 4. kola: Noisy-le-Sec - Montpellier 11:10 (Petković 4/Ivanković 5), Marseille - Strasbourg 10:7 (Buha 2 za poražene), Tourcoing - Pays d‘Aix 11:6 (Dašić 3, Kujačić 1 za pobjednika), Sete - Olympic Nica 12:7

Poredak: Marseille 12, Tourcoing 9, Noisy-le-Sec 9 (-1)...

--

U 7. kolu grčkog prvenstva, ne i kompletnom zbog utakmica europskih kupova, Olympiacos je u pirejskom derbiju ostavio Ethnikos na 11 golova razlike. Za Olympiacos je igrao naš Andro Bušlje, dok je vratar Marko Bijač ovog puta ostao na tribini.

Rezultati 7. kola: Ethnikos - Olympiacos 6:17, AEK - Panionios 5:10, Glyfada - Palaio Faliro 10:6, PAOK - Peristeri 4:7 (Milardović 1 za domaćina) i Ilisiakos - Chania 9:10.

Poredak - skupina A: Olympiacos 21, Panionios 18...

Poredak - skupina B: Apollon Smyrna 18 (-1), Vouliagmeni 15 (-2)...

--

Iz istočnog susjedstva spomenimo samo da su u derbiju 5. kola u Beogradu, C. zvezda i Radnički iz Kragujevca za kojeg igra naš Josip Vrlić odigrali neodlučeno, 9:9. Vrlić je postigao 1 gol za goste. U istom je gradu Partizan pak svladao Vukove, drugu momčad Novog Beograda, 13:8. Jedan je gol za pobjednika postigao bivši mladostaš, Lovre Miloš.

Linker
22. srpanj 2024 03:18