Aleksandar Šapić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
OPET ISTO

Sedmerostruki prvak Europe ‘na suhom‘. Očekivala se reakcija gradonačelnika, jasno je zašto je nema

Prijašnjih godina nisu imali novca za grijanje vode, a sada je problem nešto drugačije naravi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. listopad 2023. 09:50

Skoro pa sa svakim dolaskom jeseni, a poglavito zime, iz tabora beogradskog vaterpolskog kluba Partizan stižu isti problemi. Nemaju bazen! Naravno, nije im nitko fizički oteo, raskopao ili uništio bazen Banjica, ali ga ne mogu koristiti. Prijašnjih godina, u doba velike novčane krize u klubu, nisu imali novca za grijanje vode, pa se u bazen nije ulazilo po nekoliko tjedana. Sada je problem drukčije naravi.

Još sredinom ljeta, točnije 26. srpnja pokvario se sustav za filtriranje vode. Od tada nije ni popravljen, a to jasno znači da od navedenog nadnevka nema korištenja bazena. Uostalom, u njemu više nema ni vode.

Iako je gradonačelnik Beograda bivši vaterpolist Aleksandar Šapić, bliski suradnik srbijanskog predsjednika Vučića, te bi se slijedom pripadnosti vaterpolu očekivala brza reakcija grada, kako bi se išlo na ruku jednom vaterpolskom klubu, to se ne događa. Znano je u srpskim krugovima i zašto. Šapiću baš nije Partizan pri srcu, iako je taj klub kolijevka srpskog vaterpola, već gradonačelnik ima svoj klub u koji se slijeva sva pomoć, utjecaj i novac - Novi Beograd.

Stoga je u međuvremenu i do daljnjeg VK Partizan "na suhom", baš kao i oko 300 plivača iz drugog pak plivačkog kluba.

Linker
19. svibanj 2024 19:14