Vaterpolisti Solarisa

 NIKSA STIPANICEV Cropix
PORAZI U EUROKUPU

Šibenčani dobro namučili Barcelonu, Primorje deklasirano u Budimpešti

Oba hrvatska predstavnika u drugom po snazi vaterpolskom klupskom natjecanju izgubila su
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. studeni 2023. 21:33

BVSC - PRIMORJE EB 22:13 (4:3, 6:4, 8:4, 4:2)

BUDIMPEŠTA - Plivalište BVSC-a. Suci: Petronilli (Italija) i Colominas (Španjolska).

BVSC: Gyorke, Tatrai 5, Csapo 3 (2-2), Meszaros 5, E. Csacsovszky 1 (1-1), A. Csacsovszky, Balogh 1, Gyarfas 4, Kovacs 1, Gal 1, Bundschuh 1, Horvath, Gyapjas. TRENER: Kristof Kemeny.

PRIMORJE EB: M. Čubranić (obrana), L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 1 (0-1), Da. Brguljan 2, N. Čubranić 3 (1-1), K. Babić, G. Burburan, Te Riele 2 (0-1), Crippa 1, Paparić 3, Jurić. TRENER: Igor Hinić.

PETERCI: BVSC 3-3, Primorje EB 1-3.

OSOBNE POGREŠKE: BVSC 21, Primorje EB 13. CRVENI KARTON: Jurić (20). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Balogh (20), Gyarfas (30), K. Babić (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: BVSC 4-8 (50%), Primorje EB 9-17 (52%).

Budimpeštanski BVSC je trenutačno treća ili četvrta momčad u Prvenstvu Mađarske, kada govorimo o objektivnoj kvaliteti. Sigurno iza Ferencvarosa, pa onda još i iza OSC-a, Honveda. Možda je čak i Vasas jači, ali pustimo to sad. Riječko Primorje EB je prošle sezone osvojilo treće mjesto u Hrvatskoj, a i ove bi sezone rekli da su najjači konkurenti za istu poziciju. Kada sučelite dakle okvirno trećeg iz Mađarske i trećeg iz Hrvatske, dobijete... ovo! Devet razlike za Mađare i potvrdu onog što dugo pišemo. Mađarska je liga najjača, najizjednačenija u Europi, a onda i na svijetu. Ima i ono drugo, zaostajemo. Zaostajemo ozbiljno, jako i puno i to je sve vidljivije.

Ne, nije bilo za očekivati da će Primorje EB odigrati "egal" s Mađarima. Nisu ista klasa. Pustite što pišemo kada najavljujemo utakmice. Kao da netko očekuje da ćemo za hrvatsku momčad unaprijed napisati - "idu na put na kojem nemaju šanse". Međutim... baš se ovako "prosuti", izgubiti 9 razlike, primiti 22 gola... S pravom smo dosad komplimentirali primorjašima tijekom ove i prijašnjih sezona, ali za ovu igru u Budimpešti zaslužuju samo palac dolje.

U drugoj utakmici 3. kola C skupine, Waspo 98 Hannover - Šabac 12:6 (2:0, 4:0, 3:3, 3:3 - Bašić 5, Lozina 3, Benić 3 i Macan 1 gola za njemačku momčad.

Poredak: Šabac 6, BVSC 6, Primorje EB 3, Waspo 98 Hannover 3.


BARCELONA - SOLARIS 8:7 (1:3, 3:2, 2:2, 2:0)

BARCELONA - Plivalište Barcelone. Suci: Vasileiou (Grčka) i Stanojević (Srbija).

BARCELONA: Lloret, Angelescu, T. Linares 1, Valls 3 (1-1), Prat 2, Ramon 1, Bertran, Villamayor, Andrade, Goma, Vinas, Daura 1, M. Linares. TRENER: Andrei Iosep.

SOLARIS: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap 2, Jakovčević 1, Goleš, D. Akrap, Pelicarić 4, Desnica, Bulat, N. Burburan, T. Šparada, L. Štrkalj. TRENER: Denis Seferović.

PETERCI: Barcelona 1-1, Solaris -.

OSOBNE POGREŠKE: Barcelona 7, Solaris 9. ŽUTI KARTON: trener Iosep (13).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Barcelona 3-8 (38%), Solaris 2-5 (40%).

Katalonci su iskreno i nesputano slavili pobjedu u četvrtak kasno nad Šibenčanima. Iz vrlo jednostavnog razloga, Izvukli su se i "provukli" kroz ušicu igle. Šibenčani su došli silno oslabljeni, bez iskusnih Antonija Petkovića, najboljeg igrača i strijelca, te bez Marina Vrdoljaka. Obojica su odrađivali kaznu crvenog kartona iz 2. kola. Istina, Barceloni je nedostajao 35-godišnji Argentinac Veich koji je u Čileu na Panameričkim igrama, ali sve ostalo je bilo na njihovoj strani. Debelo. Dok utakmica nije počela.

Na "prepad" su ih možda malo dobili Sunčani, poveli 4:1 početkom druge četvrtine, s tim da je tri od ta četiri pogotka uzastopno postigao Roko Pelicarić. Njegova najbolja euro-izvedba u karijeri. Barcelona je trznula, u konačnici početak je i bio malo nestvaran. Katalonci su uspjeli do pred kraj druge dionice izjednačiti, ali je ipak prije odmora Roko Akrap pogodio za novo vodstvo Solarisa (4:5). Slijedile su dvije dramatične četvrtine, s rezultatskim obratima, od 6:5, preko 6:7 pa sve do zaključnih 8:7 za domaćina i to pet minuta do kraja. Odličan je bio vratar Marin Šparada, baš kao i cijela požrtvovna obrana Šibenčana, puna blokova. Iako valja pohvaliti i suparničkog vratara Marija Lloreta. Solaris je na koncu imao zadnji napad na utakmici, pa i s igračem više, ali Lloret je obranio pokušaj Pelicarića. Porazu unatoč, mlada šibenska momčad za ovu izvedbu zaslužuje pohvalu.

U drugoj utakmici A skupine; Tourcoing - Palermo 14:11 (3:1, 4:4, 4:2, 3:4). Za pobjednika su od Hrvata golove dali Duje Živković 2 i Dražen Kujačić 1.

Poredak: Barcelona 6, Tourcoing 6, Palermo 6, Solaris 0.

Linker
05. svibanj 2024 17:02