NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
IZGUBILA I MLADOST

Šibenčani doživjeli težak poraz u Srbiji, prvak Crne Gore ostavio ih na 13 golova razlike

Bitno oslabljeni sastav Jure Marelje ostvario je tri poraza u četiri utakmice u Šapcu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. listopad 2022. 19:54

SOLARIS - JADRAN (HN) 2:15 (1:4, 1:4, 0:3, 0:4)

ŠABAC - Gradsko plivalište. Suci: Vogel (Mađarska) i Toygarli (Turska).

SOLARIS: M. Šparada, Jakovčević, Erak, Branković, Čondić Kadmenović, K. Kreković 1, Radan, Vrcić, B. Sirovec, N. Burburan 1, T. Šparada, L. Štrkalj. TRENER: Jure Marelja.

JADRAN (HN): Đurović, Halturin 1 (1-1), Zizjudin, Vukičević 2 (1-1), Vujović 5, D. Radović 1, Stevović, Gardašević, Muscat 2 (1-1), Sladović 1 (1-1), Caraj 3, V. Radović, I. Radović. TRENER: Petar Radanović.

PETERCI: Solaris -, Jadran (HN) 4-4.

OSOBNE POGREŠKE: Solaris 11, Jadran (HN) 10. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Jakovčević (24), Stevović (25).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Solaris 1-9 (11%), Jadran (HN) 1-6 (16%).

Vrlo težak i visok poraz Solarisa u Šapcu u za Šibenčane posljednjem kolu na kvalifikacijskom turniru za Eurokup. Čak 13 golova minusa od prvaka Crne Gore, ali i samo dva postignuta pogotka, čak 22 minute bez postignutog pogotka... To je ono što ostavlja gorak okus u Šibenčana nakon ove utakmice. Istina da je Solaris bio bitno oslabljen, cijeli turnir su igrali bez Jerka Penave (slomljen nos), u zadnjoj utakmici bez Domagoja Butića (prst u oko dan ranije), a prve dvije utakmice na turniru i bez Vice Eraka (odrađivanje kazne 2 utakmice zabrane nastupa).

U momčadi su onda bili i potpuno neiskusni juniori, a prve dvije utakmice i sa samo 12 igrača. To su sve činjenice, ali podatak od 2 postignuta gola u 32 minute ipak je teško opravdati. Solaris je s 3 poraza u 4 utakmice završio ovu euro-sezonu.


MLADOST - PRIMORAC 9:10 (3:4, 1:4, 2:0, 3:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Suci: Blanchard (Francuska) i Haentschel (Njemačka).

MLADOST: Jurlina, Mihaljević, Dadvani, Vrbnjak 1, Gluhaić 2, Jelača 2, Adeišvili, Rakovac 1, Elez 2, Mijić 1, Herceg, T. Fabis, Sunara. TRENER: Zoran Bajić.

PRIMORAC: Kralj, Drašković 1, Mršić 1, Gopčević 3, Šekarić, Vukasović, Paunović, Gardašević 2, Stanojević, Vujošević, Milić 3, Baštrica, Isljamović. TRENER: Ranko Perović.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 11, Primorac 8.

ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Vujošević (7). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Gopčević (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-8 (50%), Primorac 6-11 (54%).

Mladost je izgubila i drugu uzastopnu utakmicu kvalifikacija za Eurokup, turnira kojem je domaćin u Zagrebu. Nakon ne baš osobitog PAOK-a dan ranije, sada su mladostaši pali i od mlađahnog sastava iz Kotora. Zagrepčani su bili poveli 3:1 u prvoj četvrtini (4. minuta). Ne samo to. Na ruku je Zagrepčanima trebalo ići i isključenje s pravom zamjene kod gostiju. Vrlo je rano naime ispao iz igre Vujošević (7. minuta), Primorac je imao igrača manje u rotaciji, ali ništa to nije značilo za Zagrepčane. Mladost je naime u teškoj krizi. Igre, forme, snage, a onda se sve to jasno iskazuje i na rezultatu. Uostalom, od onih 3:1 za Mladost u 4. minuti, samo deset minuta kasnije bilo je 8:3 za Primorac. U 10 minuta je Primorac "napravio" 7:0.

Mladost se čak uspjela i iz toga vratiti, poravnati četiri minute prije kraja utakmice (8:8), ali sada je na naplatu vjerojatno došla i energetska potrošnja, više od toga nije išlo. Kotoranima je. Oni su dali još dva gola, poveli pola minute prije kraja 10:8 i time praktički riješili utakmicu, odnosno ostvarili prvu pobjedu na turniru. Mladost je sada uvjerljivo posljednja, s tek jednim bodom, a velika je vjerojatnost da će na tomu i ostati jer se u nedjelju u podne sučeljavaju budimpeštanskom Honvedu koji se pokazao najjačim sastavom na zagrebačkom turniru.

Linker
26. travanj 2024 18:13