Konstantin Harkov (arhiva)

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
VATERPOLO

Sjajan debi hrvatskog reprezentativca u novom klubu, Harkov napunio mrežu protivnika u uvjerljivoj pobjedi

Doprvak Brescia je protutnjala turnirom u Napulju uz sjajan učinak novog im igrača pristiglog iz Splita
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. listopad 2022. 09:47

S onu stranu Jadrana je počela nova nacionalna vaterpolska sezona, a ona počinje s natjecanjem kvalifikacija za završni turnir ili Final 8 Talijanskog kupa. Pro Recco našeg trenera Sandra Sukna i centra Luke Lončara je došao na turnir u Bogliasco bez Ivovića, Zalankija, Di Fulvija, Del Lunga, Canelle, Presciuttija, ali ih to jasno nije zaustavilo da ne zabilježe tri uvjerljive pobjede.

Dobili su tako gradskog suparnika, Quinto iz Genove 12:6 (Lončar 1 gol), Bogliasco 13:7 (Lončar opet 1 gol, ali i Nino Mudražija 1 za poražene) i Cataniju 14:5. Momčad Bogliasca je remizirala s Catanijom 9:9 uz također jedan gol našeg Mudražije.

Doprvak Brescia je protutnjala turnirom u Napulju uz sjajan učinak novog im igrača pristiglog iz splitskog Jadrana, hrvatskog reprezentativca Konstantina Harkova. Brescia je pobijedila Posillipo 17:9 (Harkov 4), te Salerno 17:9.

S turnira u Bologni izdvajamo nekoliko utakmica s hrvatskim strijelcima; Palermo - Anzio 19:12 (Pelicarić 3, Goreta 2, Koprčina 1 za poražene); Anzio - De Akker 9:13 (Goreta 5 za Anzio) i Savona - Anzio 14:6 (Goreta i Bajić po 1).

Momčad Trieste je svladala Romu 11:6 uz po jedan pogodak naših Mislava Vrlića i Ivana Buljubašića.



Kapetan Barakuda počeo s 4 gola, Petković s 5

Nakon Hrvatske startale su minulog vikenda i još dvije jake nacionalne lige u Europi, pa tako i ona u kojoj su Hrvati daleko najbrojnija strana kolonija, Francuska.

FRANCUSKA

Pet golova Petkovića i 4 kapetana Barakuda, Krapića

Rezultati 1. kola: Marseille - Sete 16:10 (Vukičević 1 za domaćina), Tourcoing - Reims 16:11 (Dašić 5, D. Živković 1, Kujačić 1 za pobjednika), Strasbourg - Pays d‘Aix 8:8 (Buha 1 za domaćina), Noisy-le-Sec - Reims (Petković 5, Krapić 4/Babić 3, Čulina 1, Solje 1)

GRČKA

S juga Europe tek jedan rezultat iz 1. kola. Olympiacos naših Marka Bijača i Andre Bušlje, "razbio" je Panionios, ovotjednog suparnika Mladosti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Olympiacs je pobijedio čak 14:3. (dba)

Linker
27. srpanj 2024 01:31