Budimpesta, 240120.
 

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
BEZ VEĆIH POTEŠKOĆA

Sjajna uvertira pred Svjetsko prvenstvo: Hrvatska slavila u Kaliforniji, jedan igrač režirao polovicu golova

Naša reprezentacija u 15-ak minuta postigla je četiri uzastopna pogotka i savladala domaćine
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. srpanj 2023. 13:04

SAD - HRVATSKA 6:8 (2:2, 2:1, 2:0, 2:3)

WALNUT - Plivalište Mt. San Antonio College. Gledatelja 700.

SAD: Moses, Weinberg, Hooper, Vavic, Abramson, Daube, Cupido, Hallock, Gruwell, Bowen, Ehrardt, R. Dodd, Irwing, Holland (6 obrana). IZBORNIK: Dejan Udovičić.

HRVATSKA: Bijač (11 obrana), Burić, Butić, Krapić, Lazić, Bukić, Vukičević, Žuvela, Čagalj, Vrlić, Bašić, Harkov, Popadić, Kržić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

PETERCI: SAD 0-1, Hrvatska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: SAD 8, Hrvatska 13.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: SAD 2-12 (8%), Hrvatska 1-7 (14%).


Barakude su pobjedom okončale kalifornijske, ali time praktički cijele pripreme za Svjetsko prvenstvo koje u Fukuoki počinju, što se muškog turnira tiče, 17. srpnja. U kalifornijskom gradiću Walnutu, u tamošnjem sveučilišnom sportskom kompleksu, Hrvatska je pobijedila momčad SAD s kojima su zajednički trenirali tijekom cijelog, sada minulog tjedna.

Niti jednog trenutka Amerikanci nisu vodili, uspjeli su tek u dva navrata poravnati (2:2 i 3:3). Utakmicu su pogocima otvorili Harkov i Bašić za 2:0, da bi do kraja druge četvrtine Dodd uspio izjednačiti i to oba gola u zadnjoj minuti prve četvrtine. Drugu je dionicu golom opet prvi otvorio Konstantin Harkov za 3:2.

Naš ljevak je i inače bo najbolji pojedinac odnosno strijelac utakmice postigavši polovicu svih hrvatskih golova. Amerikanci su sredinom druge četvrtine uspjeli još jednom izjednačiti (3:3, Cupido), da bi potom naši reprezentativci na dobrih 15 minuta zatvorili prilaze golu. Odnosno, nije Marko Bijač dopustio da mu više ijedna lopta izmigolji pozornosti. To su iskoristili naši igrači u napadu, te su u 15-ak minuta postigli četiri uzastopna gola za 7:3 (Vukičević 2, Harkov i Žuvela). Ovaj je rezultat postavljen šest minuta prije konca utakmice, te je praktički tada pobjeda osigurana. Do kraja su tek još obje momčadi pridodale po jedan gol. Za Hrvatsku je to učinio Harkov, iz peterca.

Od 16-ice igrača koliko ih izbornik Tucak ima na raspolaganju u Kaliforniji, za ovaj susret nisu konkurirali jedino Jerko Marinić Kragić i Antonio Dužević. Hrvatski vaterpolisti ostaju u Kaliforniji do utorka, 11. srpnja kada lete za Japan.

Linker
08. svibanj 2024 21:36