Maro Jokovic
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
TALIJANI ODUŠEVLJENI

SN doznaje: Pao veliki transfer zvijezde hrvatske reprezentacije, najtrofejnije u povijesti!

‘Ovo je najznačajniji naš posao u prijelaznom roku! S njime svi naši ciljevi postaju ostvarivi‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. lipanj 2020. 08:35

Maro Joković sljedeće će sezone igrati u istoj vremenskoj zoni s Hrvatskom, odnosno u Italiji. Zamjenik kapetana naše nacionalne izabrane vrste potpisao je jednogodišnji ugovor s Bresciom, te se tako oprašta od Olympiacosa pred kojim je još završnica ovosezonskog prvenstva i zadnje Jokovićeve utakmice pod crveno-bijelom kapicom grčkog prvaka.


Brescia je još prije 2-3 tjedna stupila u kontakt s Jokovićem što naš reprezentativac nije niti krio. Maro je naime potvrdio da interesa ima, konkretno baš od Brescie, ali poradi korektnog odnosa s Grcima čiji je član ove sezone koja u Grčkoj, baš kao i u Hrvatskoj još nije završila, nije želio žuriti i ništa više govoriti. Ne dok ne vidi viđenje Olympiacosa na čijim se treninzima u Ateni u konačnici trenutačno i nalazi. Očito je međutim da je Olympiacos pritisnula kriza (ona je već eskalirala u odbojkaškom dijelu Olympiacosovog sportskog društva, širi se i na košarku, a ni nogomet ne stoji najbolje), te je upravo iz tog razloga grčki prvak počeo "rezati" proračun. Prvo su počeli sa strancima. Prije nekoliko je tjedana zahvaljeno jednom Hrvatu (Ivan Buljubašić), a sada nisu mogli zadržati drugog (Maro Joković).


Brescia s druge strane s Jokovićem kao posljednjim u nizu pojačanja u aktualnom "mercatu" baca vrlo ozbiljnu rukavicu izazova Pro Reccu, ali iz novog Jokovićevog kluba jasno ističu kako će sada "pucati" i na novi naslov prvaka Europe.


- Ovo je najznačajniji naš posao u prijelaznom roku! S Marovim dolaskom, svi ciljevi sljedeće sezone postaju ostvarivi - na klupskoj je stranici Brescie izjavio predsjednik kluba, Andrea Malchiodi.


Boljeg komplimenta Joković nije mogao dobiti iz nove mu sredine. Maro Joković je jedan od najboljih igrača na svijetu, a dojmljiv je njegov popis kolajni. Ima ih ukupno čak 54! Pod kapicom Barakuda okrugli 20, samo je kapetan Bušlje bolji, dok je s klubovima osvojio 34. Toliki broj medalja Jokovića čini najtrofejnijim hrvatskim vaterpolistom svih vremena!


Brescia je inače u ovom prijelaznom roku, prije Jokovića već dovela u svoje redove jednog od dvojica najboljih grčkih reprezentativaca Angelosa Vlachopoulosa iz Egera, potom mladog srpskog reprezentativnog centra, Đorđa Lazića iz mađarskog Szolnoka, s posudbe u Pro Reccu su vratili Edoarda Di Sommu, još veće talijansko pojačanje im je Vincenzo Dolce iz Sport Managementa... Klub su pak napustila dvojica talijanskih reprezentativaca, Nicolo Figari i Nicholas Presciutti koji su prešli baš u Pro Recco, no dojma smo da je Brescia napravila puno bolji posao. Primarno s Vlachopoulosom i Jokovićem.

Linker
26. srpanj 2024 15:09