NIKSA STIPANICEV Cropix
EUROKUP

Solaris na zahtjevnom gostovanju vodio na poluvremenu, a onda je uslijedila neobjašnjiva crna rupa

Sljedeću utakmicu Šibenčani će odigrati 2. studenog u Barceloni protiv istoimenog domaćina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. listopad 2023. 20:56

PALERMO - SOLARIS 11:9 (2:3, 0:2, 6:1, 3:3)

PALERMO: Jurišić, Marini, Nuzzo, Fabiano, Giorgetti (0-1), Hooper 4 (1-1), Giliberti 1, Metodijev, Lo Cascio 1, Occhione, Lo Dico 2, Woodhead 3, Girasole Nunez. TRENER: Marco Baldineti.

SOLARIS: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap 2, Jakovčević, Petković 2, D. Akrap, Pelicarić 5, Vrdoljak, D. Bulat, G. Burburan, T. Šparada, L. Štrkalj. TRENER: Denis Seferović

PETERCI: Palermo 1-2, Solaris -.

OSOBNE POGREŠKE: Palermo 13, Solaris 10. ŽUTI KARTON: trener Seferović (21), trener Baldineti (30). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Petković (29), Occhione (32), Vrdoljak (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Palermo 2-8 (25%), Solaris 5-13 (38%).

PALERMO - Gradsko plivalište. Suci: Boudramis (Grčka) i Van Duijnen (Nizozemska).


U drugom nastupu u Eurokupu - drugi poraz. To je zasad učinak Solarisa u A skupini ovog natjecanja. Na Siciliji je Palermo bio u ozbiljnim problemima, gotovo pa i u lagano podređenom položaju pune tri četvrtine (prva, druga i četvrta), ali... Vaterpolo se igra jasno četiri četvrtine, svaki pad, posebno izraženi u nekoj od dionica se na euro-sceni bezuvjetno kažnjava. To su osjetili Šibenčani u četvrtak navečer na Siciliji.

Od prve minute je Solaris bio u vodstvu, nakon dvije četvrtine su vodili Sunčani i tri gola razlike (5:2). I onda... crna rupa. Potrajala je ona dugo. Ukupno više od 10 i pol minuta, u svakom slučaju cijelu treću četvrtinu u kojoj je domaći sastav "stisnuo gas" do kraja, pojačao agresivnost u obrani, ubrzao napad, a posljedica toga je potpuni i grubi preokret po goste, od 2:5 do 8:6. Početkom zadnje četvrtine "stiglo" je i 9:6, te su domaćini prednost od dva do tri gola razlike znalački uspjeli sačuvati do kraja.

Sljedeću utakmicu u Eurokupu Solaris će odigrati 2. studenog u Barceloni protiv istoimenog domaćina. U drugoj utakmici 2. kola A skupine, Barcelona je doma svladala francuski Tourcoing 15:13. Poredak: Palermo 6, Barcelona 3, Tourcoing 3, Solaris 0.

Linker
05. svibanj 2024 05:35