Tom Dubravec / CROPIX
BOD KAO POBJEDA

SPEKTAKL NA SAVI, MLADOST SE SPASILA U ZADNJOJ SEKUNDI Zabili gol moćnoj europskoj momčadi u posljednjim trenucima susreta i iščupali bod!

U susretu 3. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka Mladost je na bazenu uz Savu odigrala 11-11 protiv moćnog Pro Recca kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Ratko Rudić, izjednačivši u posljednjoj sekundi utakmice
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2019. 23:17

Veličanstvena, kolosalna Mladost u svojem ponajboljem izdanju posljednjih godina učinila je europsku senzaciju sezone. U 3. kolu B skupine Lige prvaka Mladost je pred sjajno ispunjenim tribinama plivališta uz Savu, u rijetko doživljenom spektaklu, osvojila i više no zasluženi bod protiv izrazito favoriziranog Pro Recca. Momčadi koja je skup zvijezda, koja se doimlje kao reprezentacija svijeta. To ona i jest, samo što su u srijedu navečer u Zagrebu se sučelile dvije reprezentacije svijeta. Dobro smo najavili, All Stars uz Savu.

Ono što se zbivalo u zadnjih 7 sekundi je rijetko kada doživljeno. Mladost je naime imala kod rezultat 10:10 napad za moguću pobjedu, nakon što su se prethodno obranili s igračem manje. Nažalost, u tom mladostaškom napadu, Žapci rade prekršaj u napadu. Točno 7.7 sekundi prije kraja. Ratko Rudić, trener Pro Recca odmah je pozvao minutu odmora ne bi li se u tako malo vremena približio što više Marcelićevom golu. Doista, u samo 4 sekunde su i uspjeli izboriti peterac. Točnije, izborio ga je Nikša Dobud, da bi ljevoruki Srbin Dušan Mandić pogodio za 11.10 za Pro Recco. Do kraja samo 3 sekunde. To je gotovo. No... ne misle tako Zagrepčani.

Ćuk na sredini bazena uspjeva ishoditi igrača više, slijedi munjeviti asist Cosminu Raduu, "transilvanijskoj nemani" koji pogađa, manje od sekunde prije kraja za konačnih 11:11 i oći delirij na tribinama! Čudesno. Sportska velepriredba dobila je svoj najljepši konac jer mladostaši su igrom, zalaganjem, umijećem zaslužili najmanje bod. Bila bi šteta i pomalo nepravda da ga nisu osvojili, ali i jasno sada iskazali kako uz Savu raste silno velika, jaka momčad. Osvojiti bod protiv Pro Recca... to se ne događa često. Ovo čak i nije remi, ovo je ravno pobjedi.

- Dogovorili smo nešto prije utakmice, odigrali smo cijeli susret sjajno. Je li bilo grešaka, je bilo je, ali hej... pa igrali smo protiv Pro Recca. Prisilili smo i mi njih na pogreške - nakon utakmice će junak susreta, Cosmin Radu.
Čovjek koji je apsolutno šokirao pogotkom u trenucima kada smo već krenuli pisati kako je Pro Recco ipak "iščupao" pobjedu.

- Ja sam moram priznati vjerovao i u one tri sekunde koliko je ostalo do kraja da nije izgubljeno. Ja sam takav, do posljednje lopte, do posljednje tisućinke.

Nakon utakmice je gostujući trener, a u biti jasno naš, Ratko Rudić nešto prosvjedovao kod sudaca. Iako, po tom bi pitanju sigurno mogao nešto reći i trener Bajić s klupe Mladosti. U jednom je Rudić bio u pravu. Onda kada je najavljivao spektakl.
- Bio je spektakl, jedino što bi ja volio da smo mi pobijedili u tom spektaklu, ako ćemo iskreno - rekao je Rudić.
- Mladost je na kraju krajeva ipak i zaslužila bod. Igrali su vrlo agresivno, angažirano, kriterij suđenja je bio takav da im je išao na ruku. Mi pak nismo bili na toj razini, napravili mo i puno pogrešaka, posebno s igračem više. Za nas je utakmica za analizu, a za Mladost je vjerujem veliki podstrek.

Istina, iz ove utakmice svi nešto dobivaju.
- Izvanredna vaterpolska predstava na obje strane - složit će se i trener Žabaca, Zoran Bajić
- Bili smo izvanredan suparnik od samog početka, nitko se nije odvajao više od 2 gola razlike. Stizali su oni, stizali mi. Izvanredan naš igrač manje, silno sam sretan, a mi smo pokazali da imamo kvalitetu.

Ono što tvrdimo, što pišemo od početka sezone, ma kak ona bila mlada, sada je dobilo potrdu na najvećoj sceni. Mladost je odigrala i više od onog što su priželjkivali uoči utakmice, 'razvući' neizvjesnost što je dulje moguće, možda u treću dionicu. Uspjeli su puno više. Nakon prve četvrtine 2:1, vodstvo većim dijelom susreta. U poluvremenu 6:5, a pčetkom treće dionice i 7:5. Kada je Pro Recco preokrenuo na 7:8 do kraja treće četvrtine, učinilo se da je to kraj nadanja Zagrepčana. Krivo. Ovi momci, ova generacija, ovaj sastav se ne predaje. Mladost je zaslužila ovaj bod, a Zagreb je dobio vaterpolski spektakl o kojem će se još danima pričati.

Linker
17. travanj 2024 23:51