SJAJNA UTAKMICA

Splićani silovito na Poljudu krenuli u nastavak bitke za Ligu prvaka! Crnogorci nisu imali šanse

Primorac je u Splitu poveo s 1:0, a onda se probudio moćni splitski stroj.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. listopad 2021. 20:20

JADRAN – PRIMORAC 16:7 (4:2, 3:1, 6:2, 3:2)

SPLIT – Plivalište na Poljudu. Gledatelja 200. Suci: Severo (Italija), Bouchez (Francuska).

JADRAN: Podrug, Burić, Marinić Kragić 2, Stojanac, Butić 1, Pejković 1, Bukić 2, Harkov 4, Delić 2, Dobud 2, Šetka, Dužević 2, Anić (4 obrane). Trener: Mile Smodlaka.

PRIMORAC: Kralj (3 obrane), Drašković 3, Paunović, Gopčević 2, Mačić 1, Vukasović, Šekarić, Vukšić, Stanojević, Baštrica 1, Matković, Krivokapić, Isljamović. Trener: Ranko Perović.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 6, Primorac 6.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-6 (67%), Primorac 1-6 (17%).

Jadran je moćno krenuo u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka, u bazenu na Poljudu na startu je potpuno nadigrao i uvjerljivo porazio crnogorski Primorac. Nikakvih dvojbi tu nije bilo, u svakom trenutku se osjetilo tko je bolji i razigraniji, odlučniji i spremniji. U šali bismo napisali „iako je Primorac poveo 1:0“…

Naime, tako je i bilo, prvi pogodak djelo je Vuka Draškovića u 1. minuti, ali već u 6. minuti semafor je pokazivao 4:1 za splitski klub. Nakratko je seriju domaćina prekinuo Gopčević pred kraj prve četvrtine, samo da bi Jadran otvorio novi niz – tri pogotka (Harkov i Bukić 2) za 7:2 u 15. minuti. Draškovićevim pogotkom otišlo se na veliki odmor, a svaki zgoditak gostiju kao da je motivirao Jadranove igrače, pa je tako uslijedila niska od pet komada za 12:3 u 21. minuti. Bilo je tu svega što vaterpolo nudi, zabijalo se s igračem više, iz kontre, s distance, s centarske pozicije.

Ukratko, svi su bili raspoloženi za rešetanje Kralja. Treneru Mili Smodlaki bilo je važno da mu igrači do kraja zadrže koncentraciju, ali i da sačuvaju što više snage za večerašnji sudar s Barcelonom, koji će očito odlučivati o prvom mjestu u skupini. Prvo mjesto u play-offu donosi lakšeg protivnika, makar na papiru, jer će biti jedan od drugoplasiranih iz preostale tri skupine.

Primorac nije mogao nauditi Jadranu, primjetno je da su u dva tjedna od prvog turnira u Podgorici, Splićani jako napredovali. Smodlaka je to najavio, uz ogradu da je trening jedna, a utakmica druga stvar. Igrači su se napunili samopouzdanjem, prolaz je praktički osiguran, a dvoboj sa španjolskim viceprvakom nova je prilika za dokazivanje.

Linker
20. travanj 2024 03:44