Danilo Vigo/livemedia/ipa-agen/ipa/profimedia
ZA SVAKU OSUDU

Sramotni incident na vaterpolu: huligani napali dvije navijačice, jednu udarili nogom u glavu

Do nemilog događaja došlo je na prvoj utakmici finala vaterpolskog Eurokupa između Savone i Vasasa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. travanj 2023. 22:23

Vaterpolo nije baš sport uz koji se vežu izgredi na tribinama, ali kada se to dogodi onda je "frka svjetska" kao primjerice na famoznom kranjskom finalu EP 2003. između Hrvatske i tadašnje SiCG. Ili svojedobno na grčkom derbiju Olympiacos - Panathinaikos kada su gnjevni navijači jednog kluba željeli galvanizirati bazen (!?), ne mareći pritom da su unutra i "njihovi" igrači.

Novi izgred, ni približno toliko dramatičan, ali za apsolutnu osudu dolazi iz Italije. Ondje su, u Savoni igrali istoimeni domaćin i budimpeštanski Vasas, prvu utakmicu finala Eurokupa u vaterpolu. Mađarski klub je došlo bodriti 15-ak njihovih navijača na bazenu u Savoni ispunjenom do posljednjeg mjesta (1.500 gledatelja). U jednom su trenutku, u pauzi između druge i treće četvrtine, dvije mađarske navijačice krenule s tribina vjerojatno u WC.

Jednu je mađarsku navijačicu, bez ikakvog povoda, talijanski huligan udario nogom, dok su petorica drugih talijanskih "navijača" gurnuli drugu Mađaricu na ogradu i oteli joj navijačku zastavu Vasasa. Zaštitari i policija su se trudili ništa ne vidjeti.

Dan kasnije se talijanski vaterpolski klub Savona oglasio priopćenjem iskazujući žaljenje. Inače, utakmica je završila rezultatom 8:8.

Linker
04. svibanj 2024 18:16