Uroš Stevanović

 NIKOLA KRSTIC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Nikola Krstic/alamy/alamy/profimedia
HRABAR POTEZ

Srbi u jeku velike krize potpuno mijenjaju momčad: Na Svjetsko prvenstvo stiže čak sedam debitanata

Srpska vaterpolska reprezentacija doživjet će u Fukuoki veliku rekonstrukciju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. srpanj 2023. 15:58

Ne dolaze sa 7 samuraja, ali da sa 7 debitanata. To je vaterpolska Srbija za SP u Fukuoki. Izbornik Uroš Stevanović je među posljednjima odredio konačan sastav momčadi koja je službeno još uvijek olimpijski pobjednik, iako je momčad značajno izmijenjena u odnosu na njihov zadnji boravak u Japanu, prije godine na OI u Tokiju.

U Fukuoki će se pod srpskim stijegom naći - vratar; Branislav Mitrović (Tourcoing) i Vladimir Mišović (Crvena zvezda); te Strahinja Rašović (Vasas), Marko Radulović (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vasas), Đorđe Lazić (Brescia), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Nemanja Ubović (Vouliagmeni), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički) i Marko Dimitrijević (Partizan).

Prvi će put na SP nastupiti čak 7 igrača - vratar Mišović, zatim Milojević, Janković, Vučinić, Martinović, Dimitrijević i Gavrilović. Srbija je inače prije dolaska u Fukuoku u gradu Kashiwazakiju odigrala posljednju pripremnu utakmicu u kojoj su svladali Crnu Goru, 14:11. Srbija se na SP-u nalazi u skupini s Crnom Gorom, Španjolskom i Južnom Afrikom. Ova se skupina inače u osmini finala križa sa skupinom u kojoj je hrvatska vrsta.

Linker
05. svibanj 2024 06:02