TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX Cropix
NA POMOLU PROMJENE

Srpski trener odlazi nakon svega godine dana, a klupu preuzima Hrvat koji se odmah nametnuo kao prvi izbor?

Solidne se izmjene spremaju u atenskom Olympiacosu, a koje će ‘zakačiti‘ i dubrovački Jug AO
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. lipanj 2023. 12:54

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje vrlo će vjerojatno ostati bez pomoćnog trenera odnosno prvog asistenta Vjeke Kobešćaka. Naime, kako doznajemo iz Atene, Hrvoje Koljanin, trenutačno pomoćni trener u stožeru Gospara trebao bi postati novi trener Olympiacosa. Naime, u Pireju nisu nimalo zadovoljni srpskim strategom Igorom Milanovićem koji će tako izvjesno je nakon samo godinu dana napustiti prvaka Grčke.

Koljanin se odmah nametnuo kao prvi izbor. Naime, ovaj Splićanin je savršeno upoznat s prilikama u Grčkoj. Osim što je ondje za igračke karijere nastupao za Palaio Faliro, Olympiacos i solunski PAOK, ondje je i započeo trenersku karijeru. Prvo 2016. godine na četiri sezone u Olympiacosu kao pomoćnik Theodoru Vlachosu, s vrhuncem 2018. kada su osvojili naslov prvaka Europe, da bi potom započeo samostalnu trenersku karijeru u Vouliagmeniju iz kojeg se i vratio prije godinu dana u Hrvatsku, u Dubrovnik.

Ujedno, dogovoren je ostanak vratara Marka Bijača sigurno još godinu dana, a dolazi i centar Luka Lončar iz Pro Recca. Glede Andre Bušlje, sve ovisi samo o njemu. Olympiacos ga i dalje želi, te se sve svodi na odluku - ostanak u Pireju ili kraj karijere. Koliko je nama znano, Andro je oduševljen u Ateni i Olympiacosu, od statusa pa nadalje, pa je realno za očekivati njegov ostanak. No, to je već novinarov dojam temeljem istina na nekim spoznajama.

Nadalje, u Olympiacosu ostaje Mađar Marton Vamos, vraća se Crnogorac Đuro Radović koji je odradio 2 godine suspenzije zbog izbjegavanja doping-kontrole. U Olympiacos pak dolaze Nikolaidis i Alafragkis iz Vouliagmenija, dok centar Mourikis odlazi u Panionios.

Linker
09. travanj 2024 11:37