TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
JADRAN MISLI OZBILJNO

Stižu velika pojačanja: Na Zvončac iz Mladosti Bukić i Harkov, iz Francuske se vraća Mate Anić

Ono što je najavljivano već više od mjesec dana, sada je i službeno
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. lipanj 2021. 15:50

Kako doznajemo od Alberta Pavlovića, predsjednika Vaterpolskog kluba Jadran iz Splita, klub sa Zvončaca dogovorio je sve uvjete prelaska dvojice briljantnih igrača iz zagrebačke Mladosti, Luke Bukića i Konstantina Harkova. Njihov prelazak sa Save u Split bio je i ranije više no izvjestan, no ako je i postojao promil šanse za njihovim mogućim ostankom u Zagrebu, on više ne stoji.
Luka Bukić, kapetan Mladosti i hrvatski reprezentativac kreće nekadašnjim stopama oca koji je početkom '90-tih također bio prešao (na jednu godinu) u Jadran ne bi li tada Splićane, zajedno s Dubravkom Šimencom pojačao za ondašnji Kup prvaka Europe. Koji su u konačnici i osvojili. Zajedno s Bukićem, igračem lijeve strane, u Split će i ljevoruki Konstantin Harkov, budući hrvatski reprezentativac za kojeg je već i poodmakla procedura stjecanja i hrvatskog sportskog državljanstva.

Predstavljanje novih igrača Jadrana predviđeno je nešto kasnije, budući da se reprezentativci, kao i Jadranov trener Mile Smodlaka trenutačno nalaze u Rijeci na pripremama Barakuda. Kada se A vrsta "preseli" bliže Splitu, odnosno u Šibenik, tada će biti prilika i Splitu predstaviti nova pojačanja Jadrana.

No, nisu to jedina pojačanja splitskog kluba. Novo je i vratar Mate Anić koji se vraća u Jadran nakon što je prošlo ljeto proveo u francuskom prvoligašu Reimsu. Kada na ovo pridodamo i podsjetnik da je Jadran još prije dva mjeseca dogovorio i dolazak centra Nikše Dobuda iz prvaka Europe Pro Recca, a prije nekoliko dana i braniča Marina Čaglja iz berlinskog Spandaua 04, onda se doista može zaključiti kako je Jadran ovime istaknuo i više no jasne ambicije.

Dogodine će Jadran jurišati na oba hrvatska trofeja, Kup i Prvenstvo, ali i na Premier regionalnu ligu.

Linker
11. travanj 2024 13:54